View Single Post
Staro 26.02.2009., 09:15   #516
Igor Volkin
Premium

Datum registracije: Aug 2006
hvala na odgovoru coco.

staru memoriju micem kompletno, tako da ne bih imao kombinaciju sporije i brze memorije. ipak sam uspio naci na netu da neki koriste 1066MHz memoriju na toj ploci. u biti ne razmem zasto taktom brza memorija ne bi mogla raditi na ploci koja podrzava sporiju memoriju...?

tj. ako imam 1066MHz memoriju onda mi ta memorija sigurno radi na 800MHz ili 667MHz i ne radi sporije od kupljene 800MHz ili 667MHz memorije, jel?

a ako oc-am komp i dignem fsb sa defaultnih 266 na visu vrijednost pa prilagodim mem mnozitelj, mogu namjestiti takt memorije da bude sto blizi njenom nativnom od 1066MHz i to bi trebalo delat, zar ne? ili ako ne dela namjestit mem mnozitelj da memorija radi na sporijem taktu od 1066MHz (onda na oko 800MHz) i onda bi sigurno trebala radit...?

mislio sam kupiti 1066MHz iz par razloga:

a) lakse cu oc-at komp, tj memorija me nece limitirat jer racunam da ona ide sigurno do 1066MHz posto je i zamisljeno da radi na tom taktu

b) veca je sansa da cu 1066MHz memoriju iskoristiti jednom u buducem kompu (nova ploca) nego 800MHz memoriju, a cijene su im prakticki iste

grijesim ili?
Igor Volkin je offline   Reply With Quote