View Single Post
Staro 26.02.2009., 08:57   #55
Baštun
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Pozdrav,

Jučer su mi ulkjučili Iskon Carnet duo uslugu, u paketu sam dobio siemens gigaset o kojem vi govorite.

Prije iskona bio sam na t-com adslu i imao sam kasdu koju sam stavio u bridged mod rada i na koju se spaja netgear (wrXXXX - neki model, nisam kod kuće a neznam na pamet) i to mi je sve super radilo, kad bi pukla veza na kasdi netgear bi odma reconnecta, (preporuka svima koji imaju problema s tim da im se modem automatski ne recconecta na mrežu).

Međutim jučer sam zapa u probleme kad sam iša spojit siemens gigaset modem:
1. Iz korisničke službe su mi rekli da su VPI VCI postavke 0 33, što nije točno već su 0 86 na što sam izgubio cilo popodne klikajući botun connect ko kreten dok me je striko iz korisničke potpore uvjerava da je sve podešeno i da ništa ne diram.

2. E kad sam prominio iz 33 u 86 (tj resetira modem 5 puta [ono doli ispod ] ) veza je proradila ali samo preko pppoe tj kad biram sa svog računala. Kad sam na netgearu unio carnet username i pass, prebacio siemensa u bridge način rada spoio jednog s drugim .... prc, ništa.
Svitli narančasta lampica na netgearu, nema interneta !!

Jel ko ima kakvo brzo rješenje da mi skrati muke???
PPPoe postavke su mi otvorene na siemensu ali tio bi se spajat preko netgeara jer on je pouzdan i na njemu su mi podešeni svi forwardi (imam storage server u špajizi koji ima izlaz na net) te content i service blocking (radi mlađeg brata : ))) )
Baštun je offline   Reply With Quote