View Single Post
Staro 25.02.2009., 17:09   #1
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Asus Rampage II Extreme

Pa krenimo

Odlučio i ja preći na i7, pa je izbor pao na Asus Rampage II Extreme, koja je trenutno na našem jadno tržištu među najjačim, ako ne i najjača ploča.

Par slika za početak:

Ovako to izgleda upogonjeno, mada još moram poraditi na kablovanju srediti to unutra. Za prvu ruku:

Sinoć nisam imao živaca trgati se sa pločom i razlogom zašto neće bootati te sam otišao spavati nakon puno sati što na poslu preksinoć što bauljanja po Zagrebu i traženja robe

Ujutro skoknem na sestrin komp i tražim po googlu što znači kad LCD poster napiše "locked" i stoji tako, ventovi se vrte a ploča ne boota
Nađem nekako da je uzrok tome RAM, naime, meni je bio u prvom i trečem socketu, što je, uz peti socket "rezervirano" za tripple channel.
To me dovodi do kupljene memorije:

Trenutno je to G.Skill F3-10666CL9D-4GBNQ 2x2 GB DDR3 kit

Premjestim memoriju u 2 i četvrti slot i...- ploča boota

Bundle ploče je impresivan (za tu cijenu i mora biti) , uz standardnu opremu kablova, 3Way SLI i obični SLI tu je i SupremeFX X-Fi zvučna!

Lijepo izgleda, i još iznad toga, eye candy, svijetleći Repuclic of Gamers logo

Ova mala stvarčica zvana Extreme OC je dosta loša, LCD poster sve uredno prati i pokazuje ali je "feeling" klokanja na to dosta loš, te onaj mali "joystick" ostavlja "jeftin" dojam

Pa daljni dojmovi ploče dolaze kasnije, ode malo vidjeti kako se proc kloka

Eh, da, proc nisam spomenuo izbor je pao na i7 920, batch 3842A938

LP zasad.