Citiraj:
Autor zlocesti
ovako 2 disca WD Caviar
WD800JD
WD5000AAKS
Skinio bio jumpere i nisu tjeli radit nikako,sad stavio jumpere na sata mode na oba i rade pod uvijetom da dignem windows sa treceg ata disca,nemogu bootat sa wd80,samo ispise pres any key to reboot i nezeli dic windows,ali ja bi izbacio ata disc,wd80 prvi ima windows na sebi ali nezeli bootati,ja bi da mi taj bude primarni a wd500 sekundarni a atu iskopcati,kako podesit jumpere na ta dva disca da rade tako jer je problem ocito u jumperima,kad su bili skinuti opce nije ni bios ni windows tjeo citat diskove...sad na sata mode rade ali nece boot....
|
Ajd ti lijepo prvo razloži ovo gore na više rečenica. Pa ne moramo razbijat glavu razmišljajući što si htio reć.
Kakve jumpere si skinuo i od kuda? Sa sata HDD-a? Imam nekoliko SATA diskova i nijedan nema jumpere na sebi. Jesi instalirao SATA drivere što za te starije ploče obično dođu na floppyu?
Citiraj:
Autor domy_os
Odakle ti ovaj WD400BB?
|
To je nepoznanica u jednadžbi...

Zeka, to je vjerojatno onaj IDE disk. Kojeg on želi iskopčati. Neznam zašto samo želi, zašto ga ne iskopča? I onda nek postavi te svoje famozne jumpere na sata, u biosu pod boot izabere SATA disk kao primary boot device i bok.