View Single Post
Staro 25.02.2009., 10:40   #8
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor zlocesti Pregled postova
ovako 2 disca WD Caviar
WD800JD
WD5000AAKS
Skinio bio jumpere i nisu tjeli radit nikako,sad stavio jumpere na sata mode na oba i rade pod uvijetom da dignem windows sa treceg ata disca,nemogu bootat sa wd80,samo ispise pres any key to reboot i nezeli dic windows,ali ja bi izbacio ata disc,wd80 prvi ima windows na sebi ali nezeli bootati,ja bi da mi taj bude primarni a wd500 sekundarni a atu iskopcati,kako podesit jumpere na ta dva disca da rade tako jer je problem ocito u jumperima,kad su bili skinuti opce nije ni bios ni windows tjeo citat diskove...sad na sata mode rade ali nece boot....
Ajd ti lijepo prvo razloži ovo gore na više rečenica. Pa ne moramo razbijat glavu razmišljajući što si htio reć.
Kakve jumpere si skinuo i od kuda? Sa sata HDD-a? Imam nekoliko SATA diskova i nijedan nema jumpere na sebi. Jesi instalirao SATA drivere što za te starije ploče obično dođu na floppyu?

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova

Odakle ti ovaj WD400BB?
To je nepoznanica u jednadžbi...
Zeka, to je vjerojatno onaj IDE disk. Kojeg on želi iskopčati. Neznam zašto samo želi, zašto ga ne iskopča? I onda nek postavi te svoje famozne jumpere na sata, u biosu pod boot izabere SATA disk kao primary boot device i bok.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F