View Single Post
Staro 24.02.2009., 13:49   #973
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor MAXx Pregled postova
To možda i nije točno. Osobno imam Oly E-3 i Oly E-400.
E-3 je ogroman i težak te je poprilična kazna tegliti taj aparat u neku daleku zemlju( pogotovo ako imate i grip).
Zarezao mi je i vrat kada sam bio na moru....(ona trakica nije baš najs(p)retnije napravljena)
Dok E-400 stane u malu torbicu, E-3 zahtijeva cijeli ruksak namijenjen baš njemu.

Ako se baš i ne želiš baviti fotografijom profi onda bolje kupi E-520 ili najviše E-30. Nisam primjetio neku veliku razliku u kvaliteti fotki između E-400 i E-3 po danu. Ali po noći je to druga prića.
Mada sa E-400 fotke ispadaju skoro bez šuma na ISO 400.
Ako želite mogu okačit pa da vidite; a Oly E-520 bi trebao biti još bolji od starog E-400.

E-3 ima strašno puno opcija. Mnogoo više od E-400.
Dali ćeš se znati služiti svim tim opcijama?
Ja se u startu nisam znao služiti nekim opcijama.
Trebao mi je dan dok nisam shvatio kako se mjenjaju modovi A, P, S i M.
(jer E-400 ima samo kotačić koji pomakneš u željenu poziciju. )
Jesi li vidio za koju cijenu on moze dobiti tog E-3?
E-3 je profi fotoaparat. Zamisljen je za profesionalca kojem nije problem nositi torbu ili ruksak pun opreme. Nisi primjetio razliku izmedu E-3 i E-400? Oprosti, ali onda imas problem. E-3 daje ostrije fotografije kada se posloze postavke i daje vise detalja. Ako govorimo o RAW.
I mislim da shvacas da tebi, koji nisi zahtjevan korisnik E-3 i njegove mogucnosti nisu potrebne, vec ti je dovoljan E-400 pa i njega favoriziras. Ja sebe smatram ipak zahtjevnim korisnikom i E-400 je po meni igrackica kada ga drzim u ruci. Ne pase mi ergonomija, malen je, lagan i nemam osjecaj da drzim fotoaparat. Pogotovo kad stavim 50-200 ili neki veci ili tezi objektiv tipa fisheye.
NITROS je offline   Reply With Quote