Citiraj:
Originally posted by dr.fiksi
Engine?OpenGL ili directx?I ja se pomalo davim s tim.Naravno, čim sam ušau u 3d, znao sam da je to projekt koji se neće nikada završiti..
|
Da - mi radimo engine - koi će bit
DX 3D 9 i OpenGL - radimo i igru - ali ima nas pre malo ! Razlog multi API-a je - ja ih znam oboje - a frend zna sam GL - tako da ja njemu pustim da radi OpenGL - a ja radim drugo. inače on baš i nema vremena - jer sam mu da da radi mapeditor - MFC i GL - to ga ubija - tako da ja engin praktički radim sam !
- nažalost sad nas je samo pet - ali pošeli smo pred dva tjedna :
evo ti status našeg (mojeg

) engina :
- Ima Matematičke klase za :
Vector 3D i 2D
AABBox
Matrice 4x4 (i projekcijske i view funkcije)
Quaterione
Recitage (pravokutnik - par funkcija - za coallision 2 pravokutnika)
Kamera
- Grafički dio još nije započet - počinjem ovaj tjedan - zasad imam samo svoj fajl forma, klase za mesheve i vertexe te materjale i texture.
- Onda imam od Audio strane - koristim OpenAL - imam OGG player i player za WAV fajlove - ali će se ubacit i podrška
DX 3D sound
- Onda za Kernel i memoriju - imam klase koje sprječavaju curenje memorije - drže liste taskova za kernel, debugiraju program i
- Input - za ovo će se koristit DX Input.
- Fizika i coallision u igri će ić preko gotovog engina - Tokamak - besplatnog i brzog - a i dosta stabilan - uzeli smo gotov engine - jer je ova stvar najdosadnija za napravit i najduža a i relativno najteža - tako da jeddino ovdje ne počinjemo skroz sa nule .
- Ima toga još - ali se nemogu sad točno sjetit .......
Citiraj:
Da bi išta izišlo, čak i kad bih ja sve uspio, trebao bih umjetnike itd.Ja sam skočio na ogl + c++, u svakom slučaju mogu reći da je progsanje enginea najzahtjevniji posao
kod programiranja.Nije dovoljno znati jezik, već i API, pa matku...
a onda trud i strpljenje-to je jedan od najvećih testova koje si programer može zadati.Naravno, koliko takvih programera ima?Ti?Ja?Još 10+?Ne znam, ali malo-a tek što ovo nitko ne razumije i cijeni...eh, radim radi sebe
|
Mi u timu imamo 2 modelera i jednog dizajnera (level dizajn i priča) i radimo na 3 lice RPG-u - imamo 2 programera - i samo ja radim na enginu - drugi radi na MapEditoru - neznam dali si zainteresiran da radiš s nama - mi radimo čisto u slobodno vrjeme i radimo da bi napravili igru komercijalne kvalitete - a po mogućnosti komercijalnu.
Nadamo se za tjedan dana imat engine koji će renderirat lika i imat input - to je radi dizanja morala - tako da vidimo da ipak nešto radimo

Isto se nadamo da za 2 mjeseca budemo imali gotov "demo" - ne demo igre - nego dedmo koji prikazuje engine - ono - lik koji se miče među drugim likovima - među nekoliko kućica - ko 3D Mark - samo ne bancmark

- ovo je čisto iz razloga privlačenja modelera - koji će nam trebat kad završimo engine.
Ako bi se pridružio - javi mi na P.M. ili mail - jer - ko što rekoh - stvarno nam treba ljudi !
Citiraj:
progsanje enginea najzahtjevniji posao
kod programiranja.
|
Ja bi programiranje engina nazvao kao izazov kojem nemogu odolit