View Single Post
Staro 23.02.2009., 13:51   #349
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Blah... Osobno, razočaran sam tekmom - kao i novom Dinamovom jadnom predstavom. Kao Dinamovac i bivši nogometaš, izuzetno žalim zbog trenutne situacije u klubu i u HNL-u općenito. No ne mogu se složiti da Hajduk nije zasluženo pobjedio, kad sam uvjeren da je. Mogu govoriti čak i relativno nepristrano, jer navijač koji čuči u meni je već previše izmoren i neizainteresiran, te je njegova nekad plava i ključala krv pred tekmu postala inertna, nedefiniranog stava i osjećaja bljutavog gotovo poput tople žuje.

Dojma sam da je Diname u tekmu ušao jednako fajterski ko i ajduci, te da je nit vodilja momčadi bila ne primiti pogodak, a imperativ razbijanje svake akcije, svoje ili protivnikove - svejedno. Bilo je gadnih faula na obje strane, ne-fer poteza, sudačkih grešaka i previda. Uglavnom, utakmica koje bi nas sve trebalo biti sramota.

Sa druge strane, premda je evidentno bilo mnogo grešaka sudačke bagre, jedanaesterac i nije baš potpuno transparentna greška glavnog suca. Ako je lopta stvarno dirala ruku igrača u živom zidu (u slučaju Dinama, to su teške rijeći), a ruka evidentno nije bila uz tijelo te je kao takva direktno utjecala na putanju lopte udarca upućenog po golu, to bi stvarno i mogao biti legitiman jedanaesterac. Možda jest strog kriterij i može se tumačiti kao sudačka greška, bila bi greška jednako tako i da penal nije dosuđen.

Za drugi gol, što reći - svaka čast Hajduku i na akciji i na prekrasnoj završnici.

Dinamo nije uputio niti jedan udarac u okvir gola i to sve govori. Premda su se dijelile poštene batine na obje strane, Hajduk je bio pokretljiviji, imao je ideju u pasu i igrače koji su otvarali. Ako pridodate na vagu veću želju, veću pokretljivost i ideju, te činjenicu da dečki igraju pošteno - a nisu postali kolonija inertnih plaćenika, Hajduk je pošteno zaradio svoju pobjedu. I na tome im od srca čestitam.

Dinamovi navijači ne bi trebali žaliti za izgubljenom tekmom, jer ona pokazuje realno stanje stvari. I bolje je tako, jer možda nam gubitak prvenstva napokon vrati Dinamo kakav svi priželjkujemo. Mislim da je gubitak jalovog osvajanja naslova jedne sezone mala cijena ako doprinese promjeni.
Treba nam još klubova poput Hajduka, kvalitetnih i prgavih, koji će pokazati gdje treba krpati, ulagati i razvijati. Samo tako nam nogomet može tamo gdje bi i trebao biti.

Još jednom, čestitke Hajduku na pobjedi.