View Single Post
Staro 23.02.2009., 13:36   #639
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
opet kruske i jabuke.

ko je uopce svrstao 4670 i 3870? ja ne. samo kazem da ta 128bitna sabirnica nije toliko ogranicavajuca koliko se moze zakljuciti kad ljudi krenu pisati neke stvari, a da nisu uopce osobno probali obje kartice.

i btw, osim te razlike postoji i razlika u cijeni, kada je 3870 izasla, koliko je bila? ok, sada je cca 700 kuna, ali isto tako ce i cijena jedne 4670 opako pasti kad izade novi arsenal. tako da za 25% (i to je upitno jer bi prije rekao nekih 15-20%, krajsis nije ogledao nicega osim usrano napisanog koda) boljih perfomansi placas (ako se gleda usporedno neka normalna cijena koju je 3870 drzala prije 4000 serije, dakle 1000 kuna) prakticki duplo vise. plus sto dobivas automatski vece grijanje bez obzira na generaciju (4850/70 se osjetno vise griju nego 4650/70), moras imati minimalno 350-400W napajanje zbog dodatnih konektora itd.

a uostalom nema svrhe usporedivati trenutnu 4670 da ima gddr5 sa jednom 3870 jer 4670 nije toliko jaka opcenito. trebalo bi vidjeti za dve-tri generacije koliko ce se moci igrati sa tadasnjim 128bitnim grafickama, osobno vjerujem itekako da ce se itekako moci.

Burko je offline   Reply With Quote