View Single Post
Staro 22.02.2009., 21:55   #19
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Evo kao sto sam obecao, reci cu par rijeci o uredaju. Danas mi je tek stigao u ruke, iako mi je vec prije par dana bio u uredu.
Koristim ga kojih 5h i imam sljedece utiske.

Mobitel dolazi u lijepoj bijeloj kutiji sa plavom unutrasnjosti. Dolazi sa 3.5 slusalicama (in-ear - nisam ih jos probao) i sa nekim nastavkom koji takoder nisam isprobao. Dolazi sa cijelom ergelom uputa koje takoder jos nisam proucio, ali moram priznati da cu morati jer sam mobitel je stvarno kompliciran. I moram napomenuti po meni veliki propust iz SE. Punjac ima ulaz za USB u koji ustekate kabel koji se koristi i za prijenos podataka i spajanje na PC. Ovo je dobra ideja, ali onda su mogli dati u paketu i jedan kabl koji se koristi samo za prijenos podataka, jer ovako se moram zavlaciti iza stola, iscupati kabl i ustekati u komp, te spojiti se. Da ne govorim da je kabl kratak.

Mobitel je veoma brz, prelasci i rotacije panela su jedino spori, ali ionako uzmete panel koji vam najbolje odgovara i na njemu ste cijelo vrijeme.
Ulazak u mailove i poruke je skoro pa trenutan i daleko je brzi od svih windows mobile koje sam vidio do sada.

Sto se tice povezivanja, spajanje na Wi-Fi je odlicno, brzo i jednostavno. Kada sam unio mrezu cim dolazim u domet automatski se spaja, ali isto tako nudi i druge slobodne mreze. Naisao sam na jednu veliku manu, a to je preferiranje UMTSa i GPRSa pod svaku cijenu. Znaci ja sam spojen na Wi-Fi, ali on se automatski sa operom spaja preko UMTSa ili GPRSa sto me jako smeta i jos nisam nacin da to u postavkama iskljucim. UMTS sam uspio ugasiti, a GPRS sam stavio neke postavke koje nisu podrzane u Hrvatskoj tako da mogu surfati preko Wi-Fia.
To me totalno razljutilo jer mi je 100% okinulo 50kn vec do sada s racuna, a na pretplati sam.

Skinuo sam vec neke panele, ali defaultni panel mi je SPB Mobile shell koji je finger friendly i stvarno olaksava koristenje mobitela s prstima.

Facebook panel je malo zesca glupost (mislim na pocetni screen sa baloncicima), ali ovako je normalan i ako koristite facebook, stvarno dobar panel.

Nadalje naisao sam na jedan jako slozen, a ustvari jednostavan problem. Prebacivanje kontakata sa K800i na X1. Na kraju sam poludio i stavio sve u outlook i sada ih moram prebaciti na X1.
S tim da outlook ne zeli primiti cijeli phone book nego max 75 kontakata odjednom. Mozete si misliti koliko sam bio odusevljen kada sam morao 350 kontakata prebacivati na X1. Ali evo sada cu i to zavrsiti.

Sto se tice tipkovnice, nemam nikakvih zamjerki, osim da bi zelio da su tipke mrvicu ispupcanije. Brzo i jednostavno se moze pisati i u mraku je stvarno prelijepa.

U narednim danima, kako cu testirati, tako cu i javljati utiske.
Za sada su uglavnom pozitivni, ali vidjet cemo. Ja sam zadovoljan za sada.
NITROS je offline   Reply With Quote