Citiraj:
Autor crc11
Jesi 100% siguran da je zalemljen na ploču?
HP 530 je dolazio s različitim procesorima pa mi nebi bilo logično da su radili posebnu ploču za svaki.
Neznam koliko je lak pristup samom procesoru na tom tvom HP-u no kod mene na Lenovu N100 ispod ima poseban poklopac gdje se nalazi procesor i njegov ventilator.
Ako možeš lako do procesora jednostavno pogledaj dal je u socketu.
|
Kada sam otvorio laptop, našel sam procesor, a preko njega je išla bakrena pločica (vjerojatno pasivni cooler) i procesor nikako nisam mogao pomaknuti niti sam vidio da je negdje zašarafljen. Morati ću ga cijelog otvoriti, jer iz onog koliko sam otvorio činilo mi se da su rubovi zalemljeni na matičnu.
Čudno mi je da je tako jer baš to kaj si rekao, ima negdje 4-5 verzija laptopa HP530 s različitim procesorima. Bilo bi glupo da su išli lemiti svaki različiti procesor na istu matičnu. Nisam skužio baš da procesor ima svoj socket unutra.
No kada dođem doma, slikal bum i stavim link za sliku pa ti reci svoje mišljenje.
Inače se dosta kužim u kompove, no ovo sa zalemljenim procesorima mi fakat nije jasno zašto se radi. Teška glupost. I da već sam bio na linkovima koje si dao, ali opet RESPECT tako da ne trebam tražiti sve ispočetka.
Još jednom hvala na trudu, a popodne bum metnul link za sliku laptopa.
E da kaj misliš će biti potrebno flashanje biosa ak ću moći staviti drugi procesor ili samo puknem gore i mirna bosna.