doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Originally posted by Red Drake
Pa - neznam dali se isplati - ali mogo bih poslat ovu ideju ekipi koja radi G++/GCC - mislim GCC je opensource - ali ja trenutno radim na jednom egninu za igru - tako da nemam vremena za rad na tuđem kompajleru. A još manjak programera u timu - ubija me !
Sve jedno - mislim da bi ovo mogli dodat u C++ kompajler pod dodatak - nešto ko
fclass (fast class) - tako da ima neka ograničenja u odnosu na klasu - ali C++ se najviše koristi radi brzine - tako da bi ovo bilo sasvim prikladan dodatak - radi poboljšanja brzine C++ koda - a manje posla (jer se ipak radi o klasi). Ipak - ovo če morat čekat bolje dane - kao što rekoh imam posla za krepat ! :giljotin:
ASM i nije toliko rjedak - ja ga i sad koristim za SIMD optimizacije - ali ovo traži vremena - jer c++ je zapravo brži način pisanja ASM koda.
|
Znam.Ono što sam želio reći je da postotak koda koji zauzima ASM u nekom projektu jest uglavnom vrlo malen!Naravno, jedino ovo ima i smisla, ali uvijek profiliram kod da vidim što je najsporije
i najzagušenije.Mogu pokušati izbrusiti taj kod i algoritme-ali za često rađene stvari mogu opaliti ASM, ali uvijek udio ostane vrlo malen.Engine?OpenGL ili directx?I ja se pomalo davim s tim.Naravno, čim sam ušau u 3d, znao sam da je to projekt koji se neće nikada završiti.Da bi išta izišlo, čak i kad bih ja sve uspio, trebao bih umjetnike itd.Ja sam skočio na ogl + c++, u svakom slučaju mogu reći da je progsanje enginea najzahtjevniji posao
kod programiranja.Nije dovoljno znati jezik, već i API, pa matku...
a onda trud i strpljenje-to je jedan od najvećih testova koje si programer može zadati.Naravno, koliko takvih programera ima?Ti?Ja?Još 10+?Ne znam, ali malo-a tek što ovo nitko ne razumije i cijeni...eh, radim radi sebe.
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga
|