hmm fino i ja sam našao dio onoga što sam tražio ali palo mi još nešto na pamet...
- Kud baš 40% napunjenosti, ima li neki način kako ste do toga došli ili je to "narodno znanje"??
Znam da je bilo davno ali eto nek se nađe...
Citiraj:
Autor nexus-6
E kad ste vec kod baterije... Ako se lap koristi cijelo vrijeme prikopcan u struju prek adaptera (baterija stoji u njemu) da li to utjece na ubrzano starenje baterije, odnosno dal bi ga trebalo isto tak recimo jednom mjesecno provozat samo na bateriji? Jer kazu da nije pametno drzat lap prikopcan na el. mrezu bez baterije u njemu, zbog eventualnih oscilacija...
|
Citiraj:
Autor nicko
...jednom mjesecno potpuno isprazni i napuni bateriju....isto tako, drzi je uvijek u njemu, ona je svojevrsni UPS.
|
Na starom laptopu sam stalno imao bateriju u njemu, buraz je i u svom stalno držao bateriju, stara također i svima nam baterije počele crkavati.
Ako želite izbjeći slične probleme savjetujem, iz osobnog iskustva da se u laptopu
ne smije stalno držati baterija.
Ono za oscilacije, mislim da je to nešto izmišljeno jer bez baterije laptop se ponaša kao najobičnije računalo, čije napajanje ispravlja oscilacije (do neke mjere)... osim ako imaš loše instalacije...

onda električara pod ruku i traži kaj ti je u šlusu ha ha ha...
Svoju bateriju inače držim potpuno napunjenu ili potpuno ispražnjenu na polici u njenoj vrečici, baš da se ne prašnjavi, ali ako kažete da je bolje tih 40% onda dobro.