Citiraj:
Autor greg SE
a ne vidim cemu riser kada je lakse unistiti plocu 
|
That's the spirit!

Hehehe
Citiraj:
jedino sto nije na svakoj ploci tako lako. makniti plastiku da ali raspored elemenata i konektora po njoj obicno je problem.
|
Ofkors. to je uvijek problem.. tipa northbridge coolera direkt iza PCIe x1/x4 slota i tome slično.. :/
Citiraj:
Jedino je dobro sto je pun k ploca danas cross/sli i cijenom vise ne odudaraju previse od "obicnih" te si tako odmah u startu rjesis problem
|
Eh, iskreno, sad bi najrađe da su sve ploče sa 5 fizičkih PCIe x16 slotova, makar slotovi zapravo bili x1/x4/x8

Sljedeća ploča će biti takva sigurno, bar moja, ali puuuno ljudi ipak ima ploče kakvu ja sad imam. Sa nekoliko x1 slotova i starim PCI slotovima, a samo jednim x16 slotom. Da ni ne spominjemo one sa AGP-om ili sa MicroATX pločama koje nemaju ni AGP ni x16 slot...
Ah, kad ti proizvođači masovno razvlače stare standarde u nedogled :/ Mogao sam imati ploču sa 6 PCIe x1/x4 slotova i jednim PCIe x16, i da ima pametnih (i jeftinih) kartica sa x1 i x4 slotovima sve bi bilo super. Al ne, jedva da na 5-6 PCI kartica ide jedna PCIe grrr.. No odlutah u oftopic, odo ja