Citiraj:
Originally posted by Tumor
Inace, kada se prica o napajanjima i karticama jucer sam ugradio X800PRO u svoj komp koji se napaja Fortronom 350W Super Silent. Kartica dijeli kabel s hard diskom i ovo napajanje je sasvim dosta da sve napaja(p4 3.0HT, 2x512 RAM, 3 optike, 1 hard, itd). Ovo nije bilo uz namjeru ikakvog flejma jer ipak je ovo nVidia dio foruma i postujem da se tu okupljaju i raspravljaju vlasnici/ljubitelji kartica nego sam samo htio navesti da sa novijim generacijama kartica nisu stvari mozda ipak tako strasne sto se tice napajanja kako inace pise po raznim siteovima...
|
Da ... samo kaj je Fortron poprilično kvalitetno napajanje ...
Osim toga ja ne velim da će ziher krepati ako HDD dijeli molex s drugim uređajem. Ali je svakako preporučljivo.
Ukoliko napajanje ne daje stabilne napone ( a PSU od 200 Kn nije za to niti napravljen ) kod OC-a i večeg opterečenja ( novije 3d igre ) - vrlo lako može doći do nestabilnosti ( većina HDD-a su osjetljivi na flukuaciju napona ).
Može sve raditi super 6 mjeseci, a onda sve rikne jerbo je mašina OC-ana, grafulja OC-ana, a baš se igra Doom 3
Nemora, ali se dogodilo popriličnom broju ljudi zbog lošeg PSU-a.
Na dvije stvari se ne štedi u compu: monitor i napajanje.To su zapovijedi PC svijeta