Citiraj:
Originally posted by Valter
Pa vjerovatno ću kupiti neko drugo napajanje , ali mislim da je i ovo dosta dobro zasad . I grafičku nisam platio 5000 kn nego 3700 Kn preko prijatelja koji ima firmu ( bez PDV-a ) tj. jeftinije sam prošao nego ti sa svojom GT.
|
NHF, ali meni ova matematika i stalno nabijanje Paskeu da si kupio bolju karticu za manje novaca bas i nisu jasni.
Evo ovako:
3700 - porezna osnovica
814 - PDV (22%)
-----
4514 - ukupno
3942,38 - porezna osnovica
867,32 - PDV (22%)
-----
4809,70 - ukupno
Dakle u cjeniku Ve-mila pise da kartica kosta 4809,70kn za gotovinu, dakle nema vise nikakvog popusta za placanje gotovinom. Ako je to stvarna cijena onda ide ova druga racunica sto znaci da ta kartica ne kosta 3700kn bez PDV-a nego 3942,38kn. Moja racunica je sigurno tocna, a sumnjam da bi se i u Ve-milu zajebali u obracunu. Ako je u igri neki rabat (mada u cjeniku pise da su cijene za gotovinsko placanje) onda je stvar drugacija i drugacija racunica...
Inace, kada se prica o napajanjima i karticama jucer sam ugradio X800PRO u svoj komp koji se napaja Fortronom 350W Super Silent. Kartica dijeli kabel s hard diskom i ovo napajanje je sasvim dosta da sve napaja(p4 3.0HT, 2x512 RAM, 3 optike, 1 hard, itd). Ovo nije bilo uz namjeru ikakvog flejma jer ipak je ovo nVidia dio foruma i postujem da se tu okupljaju i raspravljaju vlasnici/ljubitelji kartica nego sam samo htio navesti da sa novijim generacijama kartica nisu stvari mozda ipak tako strasne sto se tice napajanja kako inace pise po raznim siteovima...