View Single Post
Staro 17.02.2009., 13:53   #1054
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Shuky Pregled postova
Moze li mi netko preporuciti laptop na kojem sigurno radi vecina stvari...
uzeo bih ili L300-1A3, ali je GMA4500 grafika, koja sigurno neradi,
a drugi je F5Z-AP071 sa ATI Mobility™ Radeon® HD 3200,koja cini mi se isto neradi...odnosno IGP niti jedan ATI-ijev neradi...
Pitanje, zasto nekima radi GMA 3100, a nekima ne? da li je tu tome stom ima dijeljenju sistemsku memoriju ili?
Evo:
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

Za svaku verziju leoparda (10.5.2, 10.5.4, 10.5.6...) imaš preko nekoliko modela nabrojenih koji rade. I objašnjeno ti je za svaki koja je distra korištena za instalaciju i da li nešto možda ne radi.

ATI integrirane grafike ti neće raditi ziher, pogotovo novije HD 3200 i 3300 grafičke, (radit će, ali sa softverskim renderingom slike, bez QE/CI), Intel uglavnom radi, ovisno o kextu. Za neke modele potrebno je malo prilagoditi kext da bi radio ili pribjeć nekim trikovima.

Iz iskustva znam da Dell Inspiron 1525 radi tuto kompleto (uključujući Intelovu integriranu grafiku. Moj HP 6820s, radi sve izuzev, naravno, ATI integruše i wirelessa.

Uglavnom i za laptop je slična priča kao i za PC - najbolje je tražiti hardware što sličniji onome u Macu

Imaš i na insanelymacu thread o laptopima na kojima u potpunosti radi OSX, pronjuškaj malo.