View Single Post
Staro 17.02.2009., 13:08   #8
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
PS3 je napredniji što se featuresa tiče (BlueRay dvd, dobar je za media centar) no čipa/moda za backup kopije vjerojatno neće nikad biti zbog sustava zaštite. Imho, PS3 zbog Media Centra se ne isplati jer je skup, za tu cijenu sklepaš puno, puno bolji računalni media centar.

Što se igara tiče ne sviđaju mi se naslovi na PS3, tj. svi koji mi se sviđaju su izašli i na Xboxu/PCu. Jest da ima Metal Gear itd., ali isplati li se zbog 2-3 ekskluzive iskeširat toliko novaca, i kasnije još toliko bacat na igre. Da ne govorimo da Sony stalno gubi ekskluzive te na kraju ispada svejedno što imaš.

Xbox 360 ima puno bolji online servis/gaming (jest da nije besplatan, ali 60 kn mjesečno nije puno), bolje igre (subjektivno afkors), puno pristupačniju cijenu i mogućnost modanja. 12 kn za igru je puno manje od 200, 350, 550 kn za jednu igru. Nedostaci Xboxa su sklonost pregrijavanju i iznenadnom rikavanju, no taj rizik je znatno smanjen s novijim generacijama konzola. Ako ti se i desi, ima raznoraznih jednostavnih fixeva, ljudi koji popravljaju takve stvari, a ako kupiš modani s garancijom i to je to. S tim da imaš raznoraznih dodataka za bolje hlađenje koji dođu 150 kn, a možeš i sam improvizirat. Rizik kvara je malen, ali postoji.

Što se grafike tiče između Xboxa i PS3 nema apsolutno nikakve razlike. Konačna presuda: Kod mene Xbox pobjeđuje jer ima bolje igre i jeftiniji je u svakom pogledu.
Na kraju završna riječ: Konzole se kupuju zbog igara, a ne zbog pranja suđa i kuhanja kave.
velorien je offline   Reply With Quote