Citiraj:
Autor Nikky
A hoće li je ok prikazat to ne pitaš?
|
Ajmo polako, nisam mislio da pošalje bilo koju rezoluciju, nego rezoluciju televizora. Ak je fullHD, onda s lapa pošalje 1920 x 1080. Pa neće mu slat 800 x 600 ak ima fullHD televizor...
Citiraj:
Autor legenda
OK hvala svima na odgovorima, mislim da ću odustat od spajanja laptopa na LCD jerbo baš i nisam u mogućnosti svaki dan kupovati drugi kabel. U manualu piše da podržava neke bijedne rezolucije tako da mi se to ne isplati.
Radije ću kupit odvojenu HD komponentu s USB ulazom da mogu spojit hard disk i HDMI to HDMI izlazom.
Pozdrav!
|
Očito je da ti uopće ne čitaš što smo ti mi napisali... Ajmo još jednom;
O kakvim rezolucijama u manualu pričaš? Ako od frenda dosta godina star lap može puštat fullHD signal na njegov tv, mislim da nema razloga zašto nebi i kod tebe. Ne mješaj rezoluciju displaya na tvom lapu i rezoluciju koju je grafika lapa sposobna isporučit van.
Što se kablova tiče...
Potrebno ti je znat kakav imaš izlaz na laptopu i kakav imaš ulaz na tv-u.
Ako na lapu imaš
dsub izlaz i na tv-u isti takav, kupi si dsub obostrani kabel i bok.
Ako na lapu imaš
DVI izlaz i na tv-u isti takav, kupi si dvi obostrani kabel i bok.
Ako na lapu imaš dsub a na tv-u dvi (ili obratno), kupi si kabel koji na jednom kraju ima dsub a na drugom dvi.
Sad malo u vezi hdmi. Na lapu ako imaš dvi izlaz, možeš stavit dvi - hdmi adapter te na njega priključuješ hdmi kabel. Njegova prednost je što može osim videa prenositi i zvuk (sve putem istog kabela). E sad, pitanje je dali je to u tvom slučaju moguće pošto moraš imat grafiku u lapu koja je sposobna za to. Morali bi znat koji grafički čip imaš unutra. Ako nije sposoban za audio, onda ćeš imat samo sliku, isto kao da ga spajaš putem nekih od gore navedenih kabela. Zvuk u tom slučaju moraš dovest putem cincheva.
Dakle, na tebi je sad da upotrijebiš
oči i vidiš kakve izlaze imaš na kompu i kakve ulaze imaš na tv-u. I da nakon toga kupiš odgovarajući kabel.