View Single Post
Staro 16.02.2009., 22:43   #1251
sunshine2
Registered User

sunshine2's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Evo da vam javim kako se moj slučaj lagano privodi kraju... Naime, kako mi je netko ovdje savjetovao, napisala sam mail DI i dobila neočekivano brz odgovor. Također, danas su me zvali iz Vemila i rekli da je kartica spremna za preuzimanje, sa novom garancijom (ona HD2600Pro). I oni ne vide razloga zašto ne bi bila zadovoljna kad je duplo bolja od moje stare (X1650Pro). Nisam otišla po grafu jer sam čekala odg od DI, a detaljno sam im iznijela sve vezano za moj slučaj, uključujući i činjenicu da sam preuzela karticu koju ne želim. E pa da podijelim s vama njihov odgovor:

"Poštovani,
nije Vam se smio isporučiti nezapakirani proizvod bez originalne ambalaže. Trebao Vam se isporučiti isti proizvod kakav Vam je isporučen prvi put.Ukoliko trgovac nije bio u mogućnosti isporučiti istovjetni proizvod to znači da je u nemogućnosti ispuniti ugovor odnosno dati Vam isti takav ispravan proizvod te imate pravo na povrat novca.
Pitanje je da li se radi o istoj grafičkoj kartici čija je cijena bila 806 kn pa se snizila na 335 kn ili Vam je trgovac ponudio novu grafičku karticu. Ako se radi o ovom drugom slučaju niste to dužni prihvatiti i samo Vi odlučujete o tome da li će te to prihvatiti ili ne.
Trgovac Vam je dužan dati istu takvu novu karticu. Danom isporuke kartice počinje teći jamstveni od dvije godine..."

Ima još malo teksta, ali ovo je najbitnije. Sutra ih zovem pa ću im ovo pročitati preko telefona ili mailati ako im je draže. Za moj propust oko preuzimanja nezapakirane grafe nisu ništa odg, pa pretpostavljam da to i nije toliko bitno. Kako mi je već netko ovdje rekao, reći ću da onda nisam bila upoznata sa zakonom i svojim pravima, a sada jesam (što je zaista istinito). E pa onda, ako uspijem ulovit 800 kuna, koju mi grafu preporučujete? (znam da je malo OT pa me uputite gdje i kome da se obratim ).
sunshine2 je offline   Reply With Quote