Citiraj:
Autor MimiX
Nije istina da Vista može pokrenuti sve programe i igre....
Nije u potpunosti usklađena kompatibilnost... ja sam recimo u Visti imao problema čak i s igrama kao Civilization i Colonization, koje je i 386ca mogla vrtiti i Win95...
U početnoj fazi je i WinXP imao te probleme, ali nakon peglanja vrti veliku većinu...
Najvjerojatnije je na to mislio kad je rekao da je Vista poluproizvod, nije ispolirana i nije usklađena sa starim sustavima i programima, i to joj je najveća mana mada ima još nekih sitnica...
p.s. čak i kod novih igara Vista često troši više resursa nego što je potrebno za dotične, dakle nije ni ekonomična, ni izbalansirana, ukratko još puno će morati raditi na njoj da bi sve išlo glatko i lagano...
Win 7 me zato donekle i zabrinjava, jer je moguće da će im to odvući pažnju od Viste...
Po meni su mogli napraviti Upgrade Viste umjesto novog OSa, koji je ustvari Vista kojoj su uklonjene neke mane...
|
Upravo tako....
Samo, taj famozni Win 7 je mogao jednostavno bito neki sluzbeni, malo veci SP za Vistu. Od Viste su vjerojatno odustali (il ako nisu budu i to uskoro), kao sto je bio slucaj sa jos nekim njihovim operativnim sustavima. Tko jos koristi recimo ME!? Mene Vista recimo podsjeca na Millenium. A pogledajmo sta je ME donio novoga:
- System Restore function
- A new TCP/IP stack
- Windows Media Player 7
- Internet Explorer 5.5
- Movie Maker application for recording, editing, publishing, and organizing audio and video content
- No Real mode DOS
No, svi znamo kako je OS zavrsio (bar oni koji su onda koristili komp) i pitam se tko ga danas koristi!? I tko ga je uopce koristio malo duze?
Ok, zapravo ME se nije ni mogao nazivati "novim" OS-om, ali nema veze.....
Predvidam da ce na isti nacin zavrsiti i Vista, jer su skuzili da je ljudi nisu prihvatili, da je puna bug-ova i da nisu ispunili sa njom sve sto su obecavali...a najavljivali su je i kao razvijali godinama. Sjetimo se kada se jos najavljivala kao Longhorn (koje mi je cak i ljepse ime nego "Vista"

).
Mogu ljudi govoriti sto hoce, ali trenutno je XP i dalje "najispoliraniji" Microsoftov OS.