View Single Post
Staro 15.02.2009., 16:29   #537
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
"Trzanje" prilikom reproduciranja 1080p .mkv filmova

Dakle radi se o slijedecem. Prilikom gledanja Full HD video sadrzaja, kod scena gdje je kamera pokretna (recimo pomicanje kamere lijevo kako bi prikazala neku panoramu; ili jednostavno kada prati nekog lika... itd) dolazi do efekta "trzanja". Pri tome ne mislim na "trzanje" kakvo smo navikli u igrama kada GPU nema dovoljno snage, vec vise nekakvo trzanje dijelova slike. Malo je tesko objasniti taj efekt.
Recimo kamera je staticna, likovi se pomicu i sve je OK. Cim se kamera pokrene, dolazi do tog efekta blagog zastajkivanja. Medjutim ako tu scenu ubrzam odnosno gledam x1.5 (umjesto x1.0 -> sto je normalan playback) sve je normalno i fluidno.
Evo sto sam sve probao i mucim se zadnjih par dana ali bezuspjesno:
1. Monitor -> mislio sam da monitor nije sposoban brzo refreshati sliku (refresh rate, odaziv, nemam pojma, svasta mi je palo na pamet), medjutim -> 3 monitora, svugdje ista stvar (jedan od njih je FullHD)
2. Konfiguracija -> C2D E4300@3.6GHz, 4GB RAM-a, 9600GT 512MB, Vista 32bit, Video sadrzaj je na HDD-u -> sumnjam da je Hardware u pitanju...
3. Programi -> probao GOM, BSPlayer, WMC, instalirao Haali Media Spliter... Jedino sto me kopka da mozda sve to zajedno treba dobro izbalansirat i podesiti a ne samo instalirati...

Mozda nikad niste isli za tim ili Vam jednostavno ne smeta. Ja sam odustao gledati film, dok moja djevojka uopce ne vidi to trzanje i njoj je slika savrseno fluidna. Ako je netko imao slican problem ili zna rjesenje... spasio bi se...