View Single Post
Staro 15.02.2009., 12:45   #558
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Zgleda da su supci zablokirali signal na fiksnih 16:9 i kada je spojeno preko HDMI-a ne može se promjeniti na 4:3. Jedino ako se scartom spoji, onda 4:3 dela ali uz lošiji zvuk i lošiju sliku.

Eto...
Citiraj:
izgleda da nije stvar u receiveru, ja imam atalantu i omjer stranica je uredno radio do neki dan. Inače imam Philips LCD HD tv i omjer stranica mi je bio na 16:9.
Od neki dan (od novog sw) omjer stranica više ne reagira i i SD kanali preko HDMI-ja više nisu gledljivi, ista stvar kao kod tebe. Isto tako više ne mogu snimat na dvd recorder (Pioneer) ništa - tako da su definitivno novim sw zatvorili i tu opciju. upravo zvao SZK i trazio da mi naprave downgrade sw-a (zbog omjera stranica ekrana, of kors) jer na ovaj nacin preko HDMI-a programi su negledljivi osim HD kanala, ali nema sanse, kazu da mi i stave stari sw, receiver bi opet povukao novi sa servera. Isto tako, tvrde da je problem u samom tv uredaju, neki mogu prikazivat 4:3, a neki ne. Kazu da su novim sw zalokali omjer stranica ekrana na 16:9 i to vise ne mozes mjenjati.
sve u svemu, novi sw - velika pušiona...
Gilbert5 je offline   Reply With Quote