View Single Post
Staro 14.07.2004., 21:28   #14
Red Drake
Registered User

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Originally posted by bude
Kod c-a i c++-a se ne radi o zastarjelom standardu c-a! C je sam po sebi puno brzi od c++-a. C se i dalje jako puno koristi.
Da, osnovni program tipa ispis Hello World! na ekran ce biti isti ako u c-u koristis #include<conio.h>. Ali neke ozbiljnije stvari, baratanje s datotekama i sl. nema smisla u c++-u pisati bez objekata. A sam princip objektnog programiranja, nasljeđivanja i sl. stvari za nekog tko nikad nije programirao niti u qbasicu i nije naucio nacin programerskog razmisljanja je dosta tesko shvatit.
Daj ne pročaj gluposti - otkad je C++ sporiji od C ?
Napiši ISTI kod u C kompajleru i C++ Kompajleru - i dobit ćeš istu brzinu - dakako - ovisi koliko će pojedini kompajler optimizirat -
C++ i upotreba klasa je sporija od C i proceduralnog programiranja - ali i u C++ možeš koristit proceduralno programiranje - znači - tvrdnja da se C jako puno koristi - pa C++ je dodatak na C - ali da neko koristi striktno C kompajler - to mi baš i nije tako poznata ideja ?
Ima u C++ prednosti i osim klasa - npr. new i delete operatori koji su mi bolji od malloc :
Sta ti je čitljivije
int *ptr;

ptr = (int*) malloc (sizeof(int)*256);

ili

ptr = new int [256];

Red Drake je offline   Reply With Quote