Tema: PayPal
View Single Post
Staro 12.02.2009., 17:36   #396
Boeing747
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Pozdrav svima!

Ima dva pitanja- jedno je, čini mi se ponovljeno već nekoliko puta s različitim odgovorima ali ja ću pokušati još jednom - ima li itko iskustva s korištenjem novca koji je legao na PayPal račun u Hr a da se nije radilo o money refundu?
Zvanična obavijest kod uvođenja PayPal-a u Hr kaže da je moguće primiti novac ali ne i podići ga tj. koristiti na web prodajnim mjestima U INOZEMSTVU ili, u prijevodu- možeš plaćati ali ne nekome s online trgovinom u HR. Što mi i ne bi toliko smetalo (što je, tu je)da nisam čula za mnogo slučajeva da se već uplatitelju odbije uplata na HR PayPal nalog (što su neki ovdje već spominjali)!

Ja sam PayPal otvorila upravo iz tog razloga- nekoliko sajtova kojima smo radili grafiku u USA izvršuje uplate isključivo putem PayPala i, do 10-12 mjeseca, na taj bi način na moj nalog trebalo leći preko 600 dolara- to neću bacati! Zbog nabavljanja opreme iz inozemstva, u suštini bih mogla to plaćati s tim vezanim novcem (iako bih ga ja radije vidjela osobno ) ali ispada da je i to neizvjesno. Dakle, ima li ITKO pozitivna iskustva ili savjet?

Drugo- s koje adrese vam se obraća PayPal u mailovima? Malo sam postala paranoična jučer jer sam samo korak od dovršetka registracije (ali kada je već 1,95$ odbijeno s računa) shvatila da su mi svi mailovi stigli s service@intl.paypal.com . realno, mi i spadamo pod INtl. Paypal ali znam i da je mnogo scamova izvršeno s takvih adresa u USA (iako je izvršeno i s paypal adresa tj. onih koje tako izgledaju) i onda sam upala u paniku. Nisam baš lak plijen za te prevare ali, eto...sad me malo prepalo. još čekam feedback od Paypala i proslijedila sma mailove na verifikaciju Spoofu. Nije mi ništa bilo čudno (a moguće i da nema ništa čudno) jer su svi mailovi u korak pratili moju registraciju i sadrže sve informacije koje sam sama davala PayPalu na autentičnoj (httpS://...) Paypal stranici. I svaki put kad otvorim svoj nalog tamo- sve je unutra dakle- toliko glupa nisam bila. Također- to su ujedno i jedini mailovi koji su mi stizali dakle- nije uletio neki vanredni intl. koji traži "verifikaciju" i ostale gluposti. Svi linkovi unutar maila su također ka Paypal offocial siteu. Ipak, nisma još naišla na podatke o adresi s koje se PalPal nalozima iz HR šalju mailovi pa pitam vas. Kartica koju koristim je VISA pbz na tekući i, trebalo bi da za nju ne treba nikakva dodatna verifikacija (faxovi i slično) jer jedino ja imam pristup sigurnosnom kodu uz transakcije i ovaj dio registracije ne bi uspio izvesti netko tko je ukrao karticu- to me i muči, dala sam već sve podatke!

Zadnje izmijenjeno od: Boeing747. 12.02.2009. u 17:39. Razlog: greške
Boeing747 je offline   Reply With Quote