View Single Post
Staro 12.02.2009., 09:32   #205
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Stvar je u tome:

1.) da od 1MB particije nemas apsolutno nikakve koristi (dok od 300GB na EADS-u itekako imas)

2.) Kao danasnji "standard" za OS particiju uglavnom se spominje brojka 40-50GB, pa je sukladno tome, pristupno vrijeme Velocija >6ms, zbog ogranicenosti 10 kRPM tehnologije (pogledaj malo HD Tune grafove ako meni ne vjerujes... gledas "aritmeticku" sredinu onih zutih tockica, a sa desne strane grafa su ti oznacene ms)

3.) AAM u nekolicini WD6400AAKS (osobno sam kontaktirao korisnike) diskova je bio tvornicki ukljucen, a na EADS seriji je sigurno ukljucen i stavljen na najvisu (najtisu) razinu (jer se WD hvali minimalnom bukom, potrosnjom i zagrijavanjem te serije koju jedino moze izvesti minimizacijom/"optimizacijom" pokreta aktuatora/ruke)

4.) Sto se AAM-a tice... da, 254 je najtisi stupanj i sigurno je upotrebljen u Green seriji diskova.
A vrlo jednostavan nacin za utvrđivanje njegova koristenja u pojedinim diskovima su "enormno" visoka vremena pristupa (kao sto si vidio i sam u slucaju EADS serije, a i u nekim drugim serijama)!