View Single Post
Staro 11.02.2009., 20:18   #154
registrator
Guest
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor zen_sux Pregled postova
Slusam preko foobara....pro ject ionako ugasi sve i bit perfect je...... u usporedbi burrow-brown-na u projectu (jer je on ipak zasluzan za zvuk) i nad playeru rekao bih da player sa cd ovima ipak dosta cujno bolje zvuci od foobara i flacova.... nisam neki audiofil vise sam glazbofi i ne raspolazem nekim izrazima silnim da opisujem zvuk (citajreseravam se)l al i manje treniranom uhu ne bi promaklo.
znam da je flac zapravo nule i jedinice kao i wav s cda i da nebi trebalo biti razlike pa predpostavljam da je onda razlika u transportu ....

Da steta da nisi blize....ma naletice netko iz st....

pozz i hvala na pomoci.
bb dac ne utiče toliko na boju zvuka (više na njegovu preciznost).... boju zvuka daju OPAMP-i... (zato dx i d2 zvuče isto iako imaju različite DAC-ove) .....
velika je razlika kad na pc-u slušaš preko cd čitača ili preko hard diska dobro sripani cd (wav/flac...)...
cd čitač u pc-u je vrlo loš transport.... dakle on puno griješi dok čita nule i jedinice (zato postoji korekcija koja u biti umjesto nepročitanih 0/1 "procjenjuje" svoje 0/1)......
međutim kad se CD ripa na hard (recimo pomoćo EAC-a) program ne čita samo jednom niz 0/1 nego više puta i dolazi do pravih 0/1..
onda kad se ti podaci čitaju sa diska... tek tada možemo govorit o bit perfect reprodukciji.......
registrator je offline   Reply With Quote