View Single Post
Staro 11.02.2009., 15:48   #1106
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
Kao prvo, nemam pojma o coolerima i ventilatorima, osim što sam u zadnja 2 dana pročitao guglajući i pretražujući forume.

Kako sam imao schrot napajanje a komp mi je bio kao kamionska hladnjača pod prozorom, prvo što sam napravio je da sam promijenio napajanje. Međutim buka je ostala ista. Onda sam 2 dana držao glavu u kućištu i skužio da su ustvari najglasniji ventilatori (i to vent kučišta, te stock coolera a bogami i grafičke). Odlučio sam zamijeniti ventilator za kučište pa molim preporuku i za taj dio mada je to manje važno.

E sad kako mi se zadnjih dana, prilikom bootanja počela pojavljivati poruka CPU FAN SPEED ERROR sve sam uvjereniji da bi trebao zamijeniti i cooler. Koji preporučate odnosno da li se isplati mijenjati samo vent na njemu.

Da si bar pročital par postova, imaš za 150kn CM Hyper TX2 ili AC freazer 7pro, za 170kn, bilo kojeg uzmeš i preporodit ćeš se kaj se buke i temerature tiće--a montiraju se isto kao i stock! Eto!

Novci do 250 kn i da bude bolje i tiše od ovog INTEL-ovog stock coolera. Nikakav OC ili extreme gaming ne planiram, znači komp za svaki dan + kakva novija igra pa u skladu s navedenim...

Inače raznorazni testovi od BIOS-a preko Everesta, RealTempa i sličnih programa mi daju cca idle temp: 55 C a load temp cca 70 C

Konfiguracija je iz Moj Komp
Hvala unaprijed !!

Zadnje izmijenjeno od: danc00. 13.02.2009. u 17:24.
danc00 je offline