View Single Post
Staro 11.02.2009., 15:19   #1104
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Pomoć/preporuka !!

Kao prvo, nemam pojma o coolerima i ventilatorima, osim što sam u zadnja 2 dana pročitao guglajući i pretražujući forume.

Kako sam imao schrot napajanje a komp mi je bio kao kamionska hladnjača pod prozorom, prvo što sam napravio je da sam promijenio napajanje. Međutim buka je ostala ista. Onda sam 2 dana držao glavu u kućištu i skužio da su ustvari najglasniji ventilatori (i to vent kučišta, te stock coolera a bogami i grafičke). Odlučio sam zamijeniti ventilator za kučište pa molim preporuku i za taj dio mada je to manje važno.

E sad kako mi se zadnjih dana, prilikom bootanja počela pojavljivati poruka CPU FAN SPEED ERROR sve sam uvjereniji da bi trebao zamijeniti i cooler. Koji preporučate odnosno da li se isplati mijenjati samo vent na njemu.

Novci do 250 kn i da bude bolje i tiše od ovog INTEL-ovog stock coolera. Nikakav OC ili extreme gaming ne planiram, znači komp za svaki dan + kakva novija igra pa u skladu s navedenim...

Inače raznorazni testovi od BIOS-a preko Everesta, RealTempa i sličnih programa mi daju cca idle temp: 55 C a load temp cca 70 C

Konfiguracija je iz Moj Komp
Hvala unaprijed !!

Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 11.02.2009. u 15:29.
E-mil je offline