Iskreno, i meni se činilo jako malo.. Ali!
Kao prvo, ima 45nm procesor, dakle tu štedi bar 20W, možda i 25W u odnosu na mene, pogotovo kad se uspoređuju overclockani procesori (njegov 45nm na 3GHz, a moj 65nm na 3.2GHz). Zatim, rekao je da nema dodatnih ventilatora, dakle tu štedi daljnjih 3x 5-10W zbog mojih dodatnih 120mm ventova, i tko zna koliko W za ovaj moj 250mm ventilator na kućištu (vjerojatno bar 15W). I on je testirao sa neoverclockanom grafičkom a ja sam imao <310W sa overclockanom što je daljnjih barem 5-10W.
Dakle to što ima 70-75W manju peak potrošnju od mene je lako moguće. Tu uopće nisu ubrojane ostale potencijalne uštede, razlike u konfiguracij, napajanju i sl. Da ne spominjem da čak i različite opcije rezolucije i detalja u igrama mogu izazvati znatne razlike u potrošnji cijelog sistema.
Tako da mislim da ne bi smjeli sumnjati u tu brojku od 234W - meni se čini skroz legitimnom.
Trebao bih pronaći tablicu koju sam si radio dok sam testirao, da usporedim brojke u 2D sa spuštenim clockovima grafičke i sa default clockom grafe u 2D i 3D, onda bi imali još neke pokazatelje koliko njegov komp troši manje od mog etc.. Al mislim da ću zaboravit dok dođem doma