View Single Post
Staro 13.07.2004., 23:01   #10
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by bude
Kod c-a i c++-a se ne radi o zastarjelom standardu c-a! C je sam po sebi puno brzi od c++-a. C se i dalje jako puno koristi.
Da, osnovni program tipa ispis Hello World! na ekran ce biti isti ako u c-u koristis #include<conio.h>. Ali neke ozbiljnije stvari, baratanje s datotekama i sl. nema smisla u c++-u pisati bez objekata. A sam princip objektnog programiranja, nasljeđivanja i sl. stvari za nekog tko nikad nije programirao niti u qbasicu i nije naucio nacin programerskog razmisljanja je dosta tesko shvatit.
Damn, znam to!Znam c, c++, pascal, delphi i dr.Pa sprogramirao sam tone programa, uključujući svoj Opengl 3d engine u c++u, i know the stuff, trust me!Dakako da je c brži, ali to je mnogo i do kompajlera!Naravno da nema smisla bez objekata, zato ja radim u c++u, baratanje datotekama je vrlo zgodno, moćno i fleksibilno.
Engine naravno da nema smisla bez objekata, ali ne treba pretjerivati.All i'm saying is da za njega neće biti neke razlike dok ne krene na objekte, a neće raditi kod kritičan za performanse.
Polimorfizam, enkapsulacija, nasljeđivanje...može biti!
dr.fiksi je offline   Reply With Quote