View Single Post
Staro 10.02.2009., 00:50   #1196
Veroneze
Prešao na Intel i Nvidiu

Datum registracije: Mar 2007
Samo jedna mala pričica, potvrda da ekipa u HG-Spotu u Osijeku prodaje polovne/pokvarene komponente.

Prvi izbor mi je bio Vemil ali prije nekih mjesec dana, kad sam uzimao komponente, nisu imali ništa od onoga što sam tražio.

Ni HG-Spot nije imao puno bolji izbor ali nekako sam skrpao da kod njih uzmem sve komponente za jednu osnovnu konfiguraciju (za šogora, tu i tamo koja igra i malo surfanja).

Izabrali mi komponente i počne lik da ih donosi. Sve ok, proc, grafa, hard, gledam odmah da li je sve pristojno upakirano. Tu donosi memoriju, Mushkin bez ikakvog pakovanja, kaže da su "u rinfuzi". Ok. Tu donosi kutiju s kućištem koja je odmah na prvi pogled bila solidno razvaljena, ljepljena trakom i slično ali pošto smo žurili pokupimo mi to i put kući.

Kad ono kuće prvo iznenadjenje - vadim kućište, a kad ono totalna razvaljotka! Ovako: fale mu sve one plastike gdje idu drive-ovi, fale vratašca do USB portova i na donjem djelu od sjajne plastike duboka zarezotina od nekih 10 cm. Kućište koje se ni na smeću ne može naći.

Normalno, živci popuštaju, treba ići natrag, nekih 20-tak minuta vožnje. Dodjemo tako i sve lijepo, pitamo što je ovo? Na to lik odgovara: "A, desi se ponekad u Overseas-u". Mislim si WTF!? Da su igrali nogomet s tim kućištem ne bi došlo u tom stanju.

Ali ok, dobijamo isto novo odmah bez odugovlačenja (vidi se metoda: probaj da uvališ pa ako prodje - prodje).

Nevolja broj 2. Sastavim stroj, sve spojim, stisnem power dugme i komp lijepo zazuji, radi. Radi, ali nema slike, nikakve! I tu slijedi naravno provjera svega i svačega - doslovno sve sam provjerio par puta i sve ok sastavljeno. Vidim da nema pomoći i da je nešto unutra krepano i prvo spojim stroj na drugo napajanje. I ništa. Tu ubacim drugi modul memorije (svoj) i voila - evo slike, stroj napokon radi.

Na sve ove pizdarije (kupovima, put natrag, sastavljanje, provjera, pa idi kući po svoj stroj itd) cijeli jebeni dan. Živci...što su to živci?

Sutra opet u HG-Spot (Osijek, da još jednom napomenem) i velim: memorija ne valja. Kako ne valja, pita lik. Tu mu lijepo objasnim da lijepo ne valja, da sa drugom stroj radi. On odlazi do ormarića i donosi istu memoriju ali ovaj put ima naljepnicu sa bar kodom (ona dan prije nije imala, hmmm....).

Opet put kući, ubaci, upali, radi...

Dakle, dva dana zajebavanja zato što likovi u osječkom HG-Spotu prodaju polovne i pokvarene komponente. Dovidjenja i ne vidimo se više. Nije ni Vemil bajka ali ovakvu pokvarenost još nisam vidio.