View Single Post
Staro 09.02.2009., 03:30   #130
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor darQ Pregled postova
ima jmicron, al ne 1, vec 2, urajdana u polje 0
Znaci JMicron based SSD diskovi imaju recimo 100 iops-a (idealan slucaj u Random Write-u) na jednom navedenom disku i onda stavimo jos jednog u "RAID" 0, te dobijemo (idealno) 200 iops-a i to za 500$.
Jedina prednost ovih diskova je relativno velik Sequential Read i Write, pa ako postoji potreba za 300-400 MB/s Transfer Rate-a onda je ta opcija ok.

Ajmo dalje, imamo npr. jedan X25-M koji ima realno oko 11,000 iops-a u Random Write-u (deklariran oko 35,000 u Sequential Read-u), te u slucaju kvalitetnog kontrolera dobijemo udvostrucene brojke u spomenutom polju.

E sad, koliko sam ja shvatio, to se stavlja u isti kontekst ...

Racunica je u najmanju ruku cudna ... ali kao sto rekoh, uvijek ce se naci "mushterije".

Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
zemish arecu 1680 s DIMMom i ubacish 2 GB RAMa. onda su i majkroni OK
Da

Samo za info ostalima: kontroleri tipa Areca/Tekram nisu dostupni u HR, a nabava preko neta (cak i na eBay-u su rijetki) bi ispala preko 1000$ (dostava + osiguranje, carina od 30%, te troskovi HP-a i sl. spediterskih sluzbi).

Citiraj:
Autor borgy Pregled postova
Netko na newsima prodaje ADAPTEC SATA II RAID 2420SA za 1500kn , mislim da je taj kontroler dovoljan
Ovo je tek malo bolje od ICH, JMicron, Silicon i slicnih onboard rijesenja, te uglavnom neusporedivo sa gore spomenutom klasom (ukoliko govorimo o vecem Throughput-u). BTW ovo je cini mi se PCI-X kartica...
Jedino sto bi imalo zadovoljavajuce performanse (kvalitetan chip, dosta cache-a i dovoljnu propusnost) od Adapteca je njhova serija "5" (npr. 5405, PCIe x8), dok je vec serija "3" osjetno slabija. LINK!

EDIT:
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Našao sam SSDove SLC bolje od Intela, doduše, i skuplje za 100€, odnosno 200€ :-)

SSD Basic Information
- Flash Type: SLC
- Capacity: 32GB
- Interface: SATA II 3.0Gbps
- OS compatible: Windows 2000/XP/Vista, MAC OS, Linux
- Dimension: 100mm x 70mm x 9.4mm (L x W x H)
Performance:
- Sequential Read/Write Speed: 240MBps / 220MBps
- Random Read/Write Speed: 220MBps / 100MBps
- Voltage Input: 5.0V
- Rated Power: 3W
- Operating db: 0
- Operating Temperature: 0 deg to 70 deg C
- Storage Temperature: -55 deg to 95 deg C
Other Features:
- MTBF: >2,000,000 Hours
- Support S.M.A.R.T
- Operating sound rating of 0db
- Extreme reliability and ruggedness
- Anvanced wear-leveling for extended life
- Industry-standard interfaces

Jedino još da nađem IOPS specifikaciju. No, sve je to na papiru, treba vidjet neki review... Solidata X1...
Nadam se da to nije ovaj Solidata X1? Zbog iops-a, jel ...

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 09.02.2009. u 08:08.
dh41400 je offline   Reply With Quote