View Single Post
Staro 07.02.2009., 13:27   #1031
Cele303
Banned
Moj komp

Cele303's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor LuxZg Pregled postova
Bok ekipa, evo opet mene malo do vas

Namjeravam uzeti Gainward 4870 GS 1GB čim je u Linksu dobiju na lager, i malo čitam okolo da dobijem malo više informacija oko coolera koji kartica koristi, ali ništa pametno.

Vidio sam da se početkom 12.mj tu na forumu malo pričalo o 512MB GS i da je cooler glasan, al vidim da u reviewu na Fudzilli kažu da je to sad sređeno i da 1GB verzija nema isti problem (hrpa detaljnih slika i informacija je u članku).

Dakle sad me nije više strah da će cooler biti jako glasan, tim više što se oba ventilatora sad mogu stišati (vjerojatno sa Gainward ExperTool v4.0). Nego me zanima je li netko (bilo sa 512MB ili 1GB verzijom) probao overclockanje preko 775MHz koliko daje "Turbo" BIOS. Konkretno, da li se ventilator može držati tihim, a istovremeno da radi na recimo 800MHz GPU/1000MHz memorija? Nije mi bitno ako temperature budu nešto višlje, dokle god sve radi stabilno i bez problema...

Pa eto, ako ima ponosnih vlasnika Gainward 4870 GS kartica, da napišu koju riječ o tome - prije nego kupim

EDIT: I ako netko zna za 1GB karticu koja je bolja od ove Gainward HD4870 GS 1GB koju trenutno "ciljam" - nek slobodno javi u kojem dućanu se može kupiti
Imam ja model sa 512 mb i naknadni adapter za drugi vent koji nema regulaciju...

Mogu ti reći da je kartica u početku bila super, 40° idle u windowsima, užasno glasna bez adaptera, turbo bios mi je stalno uključen, 775/1000, ima sve moguće izlaze, dvi, vga, hdmi, display port, platio sam ju 2000kn i bio sam zadovoljan... Par mjeseci poslije isti Gainward je koštao 1800kn a meni je u ruke došla Force3D koju sam platio 1370kn i ostao sam paf... Potpuno isto hlađenje (temperature), isti ili bolji overclock, tiha u startu, sve 5 a jeftinija 400kn... Sad imam obje i Gainward osim masivnim izgledom ničim drugim ne impresionira...
Cele303 je offline   Reply With Quote