Imam navedenog Thomsona by T-Com sa originalnim firmwareom i već par mjeseci sve radi super uključujući i portforward za recimo utorrent, wlan, maxtv, manji line attenuation itd...
Problem je što sam neki dan instalirao originalni C&C Generals Zero Hour koji povremeno znam odigrati i kada se spojim na server svi igrači uključujući i mene su mi "crveni" što znači da postoji problem u komunikaciji. Moj ping stoji ravno 1000.
Probao sam sve: Router ima predefinirane postavke za navedenu igru pa sam isto uključio, uključio sam Upnp, probao sam i ručno otvoriti portove, probao sam isključiti Upnp, zatvoriti portove i koristiti samo Upnp, firewall u routeru nije uključen, firewall u windowsima propušta igru... I tu mi je ponestalo ideja.
Problem je SIGURNO u Thomsonu pošto kada spojim Dlink 584t igra radi normalno, ping mi je normalan i svi igrači su mi "žute" boje što znači da je sve ok. Zanimljivo je da pod Dlinkom mogu igrati i bez otvaranja portova samo sa Upnp.
Molim Vas za neku ideju, poslao sam pismo sličnog sadržaja t-com-u ali za sada bez odgovora.