Istina, 4WD pogon većinu vremena ti ne treba, ali JEDNOM, SAMO JEDNOM ako te je u stanju izvući iz situacije gdje te jedna osovina ne bi izvukla, isplati se. Isto kao i sa gumama. Možda skuplje i kvalitetnije gume 99.999% vremena bivaju neiskorištene, ali neka te jednom zadrže na cesti kad bi te jeftinije gume otklizale van nje sa pitaj Boga kakvim posljedicama, odjednom skuplje gume postaju neusporedivo jeftinije. ESP isto ne treba veliku većinu vremena, ali nek ti jednom zatreba, a nemaš ga...
Ok, stvar je ukusa i isplativosti te u krajnjoj liniji koliko netko može potrošiti novca na auto, ali mi je glupo da se ima para za svakakve tjuninge i modifikacije, ali se za ono što se ne vidi na prvi pogled nema, a doprinosi sigurnosti. Mogu se kupit felge, ali se za dodatni par airbagova, ABS, ESP i slično nema.
Možda to gledam na taj način jer zimi dosta često prolazim kroz Liku, a Zagorje mi je drugi dom, tako da mi snijeg nije baš jednom godišnje.
Što se tiče susjeda sa CLK-om, sa 4WD Passatom sam ga izvlačio, upao je toliko duboko da ga nismo ni uz pomoć lopate mogli izvući. Sad pazi situaciju. Passat mora povući sebe i CLK (kojem elektronika nije ništa pomogla) na uzbrdici (i to ne blagoj), a sa svim kotačima je na snijegu, ništa nije očišćeno. I susjed i ja smo taj dan izgubili povjerenje u elektroniku + stražnji pogon .