Citiraj:
Autor pingmachine
veće ploče = manje ploča = veća brzina = manja buka = manje zagrijavanje = manja potrošnja struje
2x500 je puno bolje od 3x333, a pogotovo od 4x250, što ti se lako može desiti.
|
Ma sve to stoji, ali diskovi su roba koju uvijek možeš prodat, od svega šta san prodava s diskovima san ima najmanje problema. Toliko su traženi da san uspija prodat i napola crknuti jer su čoviku trebali dijelovi ili šta već...
Tako da je meni, kao krajnjem korisniku bitno samo da mi radi sljedećih 6-12-18-24 mjeseca, a to će odradit svaki disk, osim ako ne budem loše sreće... Duže ionako teško da će izdržat kod mene jer upravo radi nedosatka prostora često kupujem/prodajem pošto ne volim imat 5 diskova u kućištu, 2 su mi i više nego dovoljna, uostalom bolje 2x500 recimo, nego 5x200 recimo. Tako da sad iman 250-500, a nakon kupnje ću imat 500-1000, dok Seagate 250 ide na prodaju.
E sad, to šta će mu radi manjih ploča, bit 3% veće zagrijavanje, 6% veća buka i 1,7% veća potrošnja energije, me trenutno uopće ne zabrinjava

Karikiram malo, al kužiš šta oću reć... Tako da ono, ako se nešto čudno ne dogodi u sljedećih 10 dana, moj je jedan od ona dva...