Citiraj:
Autor Ziiky
Da malo dignem topic iz mrtvih ... nakon pola godine, nema znacajnijih promjena ???!!
Od svih tih silnih modanja na kraju sam sretno zavrsio u simbiozi CCC-a i ATT-a rofl.
|
Pa ja sam prestao gledati jel ima neko novo rješenje od kad sam shvatio da takva "simbioza" savršeno funkcionira

Drugo rješenje je - kartica sa dual BIOS-om
Ovih dana planiram uzeti Gainward GS 1GB, pa se više sigurno neću gnjaviti ni s modanjem, ni sa ATT, eventualno dignem drugi bios na 800/1000... ali sve mi se čini da nema potrebe. Sve igre mi rade savršeno i na defaultnom clocku kartice, dakle 1GB i Gainwardov tvornički overclock bi trebali biti više nego dovoljni. Ipak danas, 6mj od prvih 4870 kartica, ima puno kartica koje su i tvornički overclockane, i sa tvorničkim coolerima koji su bolji od referentnih. Naravno, treba platiti taj "luksuz", ali kad gledam... referentne kartice su oko 1500kn, Accelero je 200kn, 2 venta su još ~50kn.. 1750kn za home-made "monstrum". A za 1950kn dobijem 1GB karticu koja ima i odličan cooler, i overclockana je, i ima 2g garancije... i Gainward ime iza sebe. Da li vrijedi dati tih 200kn više? Po meni - svakako
EDIT:
Eto, 6 mjeseci kasnije - možda je ipak na pomolu velika promjena

Kvotat ću samog sebe, jer sam lijen prepravljat text
Citiraj:
Potencijalno velika vijest za sve vlasnike HD4870 kartica!
Izgleda da je moguće u BIOS-u setupirati 2D i 3D clockove MEMORIJE bez pojavljivanja titranja dok se radi u 2D!
http://forums.techpowerup.com/showth...19#post1191319
Pročitajte sve postove od ovog koji sam linkao na dalje. Nafets (koji je od početka praktički u ovom "low-power 2D" threadu) je otkrio da njegova kartica radi sa clockovima 450MHz u 2D i 900MHz 3D (za memoriju), bez titranja slike. Meni je pak palo na pamet da je možda stvar u 2:1 omjeru (450:900 = 2:1) pa možda radi ista stvar i na overclockanim karticama, ako ne kao 450:1000 onda kao 500MHz 2D/1000MHz 3D (500:1000 = 2:1)
Ja očekujem ozbiljnog kupca za svoju trenutnu karticu u srijedu, pa se neću igrati sa flashanjem i isprobavanjem. Ali ako ima nekog tko je voljan probati, bilo jednu ili drugu varijantu, to bi bilo super!
Eto, toliko od mene!
|