Bok ekipa, evo opet mene malo do vas
Namjeravam uzeti
Gainward 4870 GS 1GB čim je u Linksu dobiju na lager, i malo čitam okolo da dobijem malo više informacija oko coolera koji kartica koristi, ali ništa pametno.
Vidio sam da se
početkom 12.mj tu na forumu malo pričalo o 512MB GS i da je cooler glasan, al vidim da u
reviewu na Fudzilli kažu da je to sad sređeno i da 1GB verzija nema isti problem (hrpa detaljnih slika i informacija je u članku).
Dakle sad me nije više strah da će cooler biti jako glasan, tim više što se oba ventilatora sad mogu stišati (vjerojatno sa
Gainward ExperTool v4.0). Nego me zanima je li netko (bilo sa 512MB ili 1GB verzijom) probao overclockanje preko 775MHz koliko daje "Turbo" BIOS. Konkretno, da li se ventilator može držati tihim, a istovremeno da radi na recimo 800MHz GPU/1000MHz memorija? Nije mi bitno ako temperature budu nešto višlje, dokle god sve radi stabilno i bez problema...
Pa eto, ako ima ponosnih vlasnika Gainward 4870 GS kartica, da napišu koju riječ o tome - prije nego kupim
EDIT: I ako netko zna za 1GB karticu koja je bolja od ove
Gainward HD4870 GS 1GB koju trenutno "ciljam" - nek slobodno javi u kojem dućanu se može kupiti
EDIT:
@Jeote - a zašto ne staviš nove 9.1 drivere za početak? I probaj pratiti temperaturu ne samog grafičkog chipa, nego i regulacije napajanja na kartici (sa GPU-Z možeš gledati sve te temperature) ali ne u 2D nego pod opterečenjem, dakle dok igraš Bioshock/Far Cry 2. S obzirom da ti se komp restarta, to napravi tako da upališ logiranje u txt file, pa kad se vratiš u Windowse pogledaj koje su bile temperature.
Naravno, moguće je da te zeza i napajanje, ali nekako mislim da nije u tome problem jer ta kartica ne vuće tako puno struje koliko svi pričaju. Treba uzeti u obzir da je možda i grafička neispravna, pa ako imaš nekog kod kog je možeš privremeno "udomiti" i testirati - probaj i tu varijantu. Naravno, ako ostala rješenja ne pomognu.