View Single Post
Staro 05.02.2009., 22:56   #194
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
a vidi... onaj WD gore je lako moguće da ima 250 GB ploče. ako imaš sreće, možda bude 333 GB, ali to je jako upitno. mislim da su jedini garantirani diskovi s 333 GB pločama taj samsung i hitachi 7K1000.B (no mislim da on nije baš toliko tih, i mislim da ga nema u 1 TB varijantama).

s 500 GB ploča nećemo se maknuti još duže vrijeme. trenutno se čak i kod nas može nabaviti seagate 7200.12 od 500 GB (navodno jako tih), što znači da 1 GB verzija nije daleko, a onda bi se uz malo sreće mogli pojaviti i diskovi drugih proizvođača za mjesec-dva. WD je počeo prodavati 2 TB green powere - dakle, 4x500. samo je pitanje trenutka kada će veće ploče "procuriti" na njihove diskove manjeg kapaciteta.

ja isto već mjesecima kupujem diskove, pa nikako da to obavim jednostavno mislim da se ne isplati kupovati baš sada. kod nas su praktički preskočeni diskovi s 333 GB pločama, ali novi nas (valjda) ne mogu zaobići.

veće ploče = manje ploča = veća brzina = manja buka = manje zagrijavanje = manja potrošnja struje

2x500 je puno bolje od 3x333, a pogotovo od 4x250, što ti se lako može desiti.
pingmachine je offline