Tema: Lucky Me
View Single Post
Staro 12.07.2004., 10:16   #70
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Ok, vudu, sve stoji. Evo malo tehničkih podataka (usporedba Passata TDI 130 KS sa prednjim i 4WD pogonom) : težina 4 WD je 100 kg veća, ubrzanje 0-80 je 0.1 sekundu brže kod 4 WD-a, ubrzanje 0-100 je 0.5 sekundi sporije kod 4WD, potrošnja je 0.8 litara veća. Handling na skliskoj (kiša+lišće/snijeg) cesti : neusporedivo. Ovo govorim iz vlastitog iskustva, vozio sam oba. A da ne govorim o tome kako sam izvlačio pretprošle zime susjeda sa CLK 200 Kompressor i zimskim gumama na uzbrdici pokrivenoj snijegom iz grabe. Hebeš auto koji te zajebe kad ti treba.
Što se tiče čisto sportske vožnje, ljudima koji znaju voziti, stražnji pogon je savršena stvar (pogotovo kod 50:50 rasporeda težine) i to potpisujem. Zajeb je to što ljudi misle da znaju voziti, a jako malo ih zbilja ZNA. A kad elektronika počne ispravljati greške vozača, opet se gube sekunde. Isključivanje elektronike za takve je najčešće najbrži put do grabe.
Ja iskreno rečeno nisam neki ludo dobar vozač, 5 godina vozim i vidim da ne znam ništa, treba mi auto koji je siguran, koji će me dovesti od točke A do točke B, makar se točka B nalazila na vrhu snijegom zametenog brijega, ne troši puno, mogu ga koristiti i za po gradu i kad idem na ljetovanje/zimovanje/prevoziti malo veći teret i koji me neće ostaviti na cesti. "Sportska" preseravanja prepuštam drugima, pravim sportašima i tako je sport samo na stazi, ljudima koji zbilja znaju voziti skidam kapu, a ja ću pokušati na sve načine ne postati još jedan članak u Crnoj kronici"
Sky je offline   Reply With Quote