Postovanje!

Citam ovu temu vec 2 sata i stvarno nemam druge opcije nego da postavim par pitanja (mada su mozda vec i odgovorena). Dugo nisam pratio ovu scenu pa sam malo zakrzljao...
Ukratko, planiram sloziti nesto tipa NAS (4x1TB u raidu10) koji bi mi bio spojen sa fullHD TVom i sluzio za gledanje 1080 rezolucije, glazbu, .... Planirao sam uzeti maticnu koja ima integriranu graficku sa HD sposobnostima i HD zvuk, ali sam skuzio u ovoj temi da graficka nema nista s tim ako se vrti .mkv. Posto nebi uzimao konfiguraciju 'na knap' i volim si otaviti malo prostora za manevar zanima me koja maticna bi mi odgovarala i da li da idem na integriranu varijantu ili odvojeno?
Specifikacije na koje ciljam: s775 (ici ce neki c2d cpu), PCIe 2.0, integrirana hd grafika, 5.1 hd zvuk, gigabitni ethernet, sata 2 (btw jesu li sata diskovi kompatibilini sa sata2 maticnom?), eventualno podrska za raid ali to mogu i drugacije rijesiti. Ne brine me ova storage strana mašine nego reprodukcija HD sadrzaja a vidim da ima dosta trikova i problema oko toga. Hoce li 2jezgreni procesor u kombinaciji sa hd grafikom eliminirati sve eventualne poteskoce?
Ukupno planiram uloziti cca 3500 (+-500kn) za cijelu masinu. Za pocetak ce ici samo 2 harda pa onda jos 2. Za sada sam na chieftec kucistu i njihovom 450w psu mada ova htpc kucista mame pozornost (ali ne obiluju mjestom za hdd).
Hvala na odgovorima. (nadam se da nisam zlorabio temu)
EDIT: ili ipak AMD varijanta?