Citiraj:
Autor velorien
Baš i ne, dok sam kupovao bilo je HD4850 cca 1150-1200 kn, Force3D HD4870 1420 kn. Znači bacio sam novce eh? 
Mislim da se Internet ne bi složio s vama. Ako ništa drugo nisu bili moji novci :P
|
bila je i sapphire par dana za 900 i nest sitnih kuna (mislim protis, nisam siguran), zasto to ne uzmes onda isto u obzir? sada je situacija prema nabavi ovakva:
HD4850
HD4870
dakle, razlika je 47% u cijeni, ili malo vise od 500 kuna, a u perfomansama kako sam vec dao link prije - 16%. kako god okrenes, ova tvoja teorija pada u vodu sto se tice fps-a. kada postane jedna preslaba za ugodnije igranje, postat ce i druga. mislim, to su kartice iz iste serije. ne dobivas ti duplo jacu karticu pa da ce se osjetiti razlika u buducnosti, osjetila bi se vec sada jer su isti driveri u pitanju.
ono sto treba gledati je kada dode vrijeme da su obje preslabe da bi vukle naslove kako treba, je kupovina nove low-medium kartice. pazi, izaci ce 5000 serija i poklat ce 4000 seriju komplet, pogotovo slabiji modeli koji ce biti itekako pristupacni cijenom i dobivenim perfomasama. cisti ti je dokaz 4670, kartica za 550 kuna tera sve zivo u nadasve pristojnom fps-u, uz najvise high detalje na najrasirenijoj rezoluciji od 1680x1050.
meni kada postane preslaba za generaciju - dvije, opet tako neki low-medium kartica i najbolje. cupati se da je jedino sto jaca kartica - bolja kartica je danas meni jako smijesno (prije dvije i vise godina nije bilo jer nisam shvacao dosta toga).