View Single Post
Staro 03.02.2009., 20:28   #26
Oblak
Premium
Moj komp

Oblak's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Dobro zboris ti. Al evo primjecujem i druge nedostatke. Uz sve postavke na auto (osim frkeve proca i HT-a) podizao sam frekvenciju FSB-a (da vidim dokle ide FSB). Rusi se na 247MHz. Probao sam underklokati ram i podizati FSB, rusi se. Kao da postoje samo odredjenne frekvencije na kojima moze raditi, i cim se maknem izvan toga, odmah sve nevalja... Probao sam povecati i napon, ali nista... Kad sam imao svoj ram dizao sam FSB i na 250 (uz to da sam ram RUCNO stavio na 800) i radilo je.
Kada sam stavio FSB na 210MHz, automatski mi rusi frekvenciju rama na 266(533). Ako ram manualno stavim ram na 266 opet se rusi (pod rusenjem mislim da se ni ne zeli upalit, dok ne resetam bios jumperom.
Probao sam mijenjati i ovaj corsair XMS sto trenutno imam, jednostavno neke postavke se ne vole. Ako underclockam ram, takodjer ne zeli radit. Ocito ploca ima nekih problema koje je tesko svesti na jedan zakljucak, i sutra cu je probat zamijenit za istu (iako je bilo nekog spomena da ce je slat u ZG da provjere i blabla... Ono, sto da im kazem da ne radi) ako mi vrate i kazu da je ispravna onda nek se nose...

Btw, zasto mi za core temp obje jezgre uvijek pise da je nekih 5-10 stupnjeva Celzijevih? CPU temp je oko 37 na idle, na loadu ide do 44 (@3000MHz). Jel to greska senzora u procu ili nesto drugo?
Btw #2, postoji li nesto cime se moze provjeriti napon rama i NB-a? Probao sam everest, cpu-z, speedfan i jos neke. U everestu mi je napon jezgre NB-a 1,1V sto god ja stavio u biosu, kao sto mi je i napon rama STL 1,8V neovisno o tome sto namjestim.
Oblak je offline   Reply With Quote