View Single Post
Staro 03.02.2009., 17:14   #1019
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Možda bih instalirao MAC OS Leopard na svoj komp.
Zanima me dal je to kompatibilno?
Da li mogu koristiti retail verziju (isto kao na MAC OS X Leopard DVD-u), ili moram neke distribucije. Što tako dobijem, a što izgubim?
Ja sigurno kompatibilno. Retail / distra, kod retaila mogućnost lakšeg upgradea, kod distra dosta stvari ispravljeno ako ne valjaju sa retailom. Inače najbolje je kada možeš imat sve Vanila (10.5.6 kernel, i ostele gluposti sa 10.5.6). Znači prednosti ide Retailu.
Citiraj:
Budući da sam shvatio da mi ne trebaju neke posebne stvari na Winsima, a već me polako živciraju, Vistu ili XP bi koristio za igre.
Vidim da u MACu postoji neki Boot Camp, što je to?
Zaboravi, BOOT camp ne radi na Hackintoshima Eventulano Parallels ili VMware ti igraju za virtualizaciju, ili odličan Crossover za pokretanje windows aplikacija.
Citiraj:
A sad, alternative Winsima, programi koji su mi apsolutno potrebni, dal ih ima na MACu:
  • Live Help Messenger - najvažnije, o tome mi ovisi posao
  • WinRAR
  • Nero
  • svi driveri (pogotovo za zvucnu?)
  • dobar .MKV player
Live Help valjda ima nisam gledao, WinRAR (Rar expander... ima još bar 2 za koje znam), Nero (Roxio burner je čak i bolji, imaš još neke free programe, i OSXov), za drivere pogledaj na InsanelyMacu, za mkv i sve ostalo je VLC ili QT + Perian
Za sve postoje alternative.
Citiraj:
64 bitni MAC OS?
"Leopard delivers 64-bit power in one universal operating system. Now the Cocoa application frameworks, as well as graphics, scripting, and the UNIX foundations of the Mac, are all 64-bit. And since you get full performance and compatibility for your 32-bit applications and drivers, you don’t need to update everything on your system just to run a single 64-bit application."

Citiraj:
Skužio sam da bi se osim igara na MACu moglo kompletno lijepo živiti jer sam uglavnom na netu stalno, il nešto downam ili se zezam u programiranju.
MAC bi mi zapravo otvorio novi svijet drugih multimedijskih mogućnosti, pa...
Upravo to, čak i kao primarni sustav ako je sve OK. Meni je i LFS radio na Macu ali daleko lošije (Crossover).

Citiraj:
Pitanje je dal mogu namjestit sve drivere, pa i za nVidiu 285GTX koja će uskoro?
Možda ovisi o podršci, za GTX se može postaviti preko EFI stringova, za zvučnu siguran nisam
Baja 001 je offline