Citiraj:
Možda bih instalirao MAC OS Leopard na svoj komp.
Zanima me dal je to kompatibilno?
Da li mogu koristiti retail verziju (isto kao na MAC OS X Leopard DVD-u), ili moram neke distribucije. Što tako dobijem, a što izgubim?
|
Ja sigurno kompatibilno. Retail / distra, kod retaila mogućnost lakšeg upgradea, kod distra dosta stvari ispravljeno ako ne valjaju sa retailom. Inače najbolje je kada možeš imat sve Vanila (10.5.6 kernel, i ostele gluposti sa 10.5.6). Znači prednosti ide Retailu.
Citiraj:
Budući da sam shvatio da mi ne trebaju neke posebne stvari na Winsima, a već me polako živciraju, Vistu ili XP bi koristio za igre.
Vidim da u MACu postoji neki Boot Camp, što je to?
|
Zaboravi, BOOT camp ne radi na Hackintoshima

Eventulano Parallels ili VMware ti igraju za virtualizaciju, ili odličan Crossover za pokretanje windows aplikacija.
Citiraj:
A sad, alternative Winsima, programi koji su mi apsolutno potrebni, dal ih ima na MACu:- Live Help Messenger - najvažnije, o tome mi ovisi posao
- WinRAR
- Nero
- svi driveri (pogotovo za zvucnu?)
- dobar .MKV player
|
Live Help valjda ima nisam gledao, WinRAR (Rar expander... ima još bar 2

za koje znam), Nero (Roxio burner je čak i bolji, imaš još neke free programe, i OSXov), za drivere pogledaj na InsanelyMacu, za mkv i sve ostalo je VLC ili QT + Perian

Za sve postoje alternative.
"Leopard delivers 64-bit power in one universal operating system. Now the Cocoa application frameworks, as well as graphics, scripting, and the UNIX foundations of the Mac, are all 64-bit. And since you get full performance and compatibility for your 32-bit applications and drivers, you don’t need to update everything on your system just to run a single 64-bit application."
Citiraj:
Skužio sam da bi se osim igara na MACu moglo kompletno lijepo živiti jer sam uglavnom na netu stalno, il nešto downam ili se zezam u programiranju.
MAC bi mi zapravo otvorio novi svijet drugih multimedijskih mogućnosti, pa...
|
Upravo to, čak i kao primarni sustav ako je sve OK. Meni je i LFS radio na Macu ali daleko lošije (Crossover).
Citiraj:
Pitanje je dal mogu namjestit sve drivere, pa i za nVidiu 285GTX koja će uskoro?
|
Možda ovisi o podršci, za GTX se može postaviti preko EFI stringova, za zvučnu siguran nisam