Dragi kompjuteraši, molim vas za pomoć jer stvarno ne znam odakle bih sama više počela ...
Pred nekoliko mjeseci, dok sam još imala 'ponistre xp', komp je počeo zezat, jako je usporio i stvarno se vidilo da nešto s njim ne valja. Kako je u to doba dečku i meni frend napunio glavu s Linuxima (Ubuntu) i kako su nam se jako svidjeli, odlučila sam zbrisati windowse i staviti ubuntu. I stvarno, spasili su me, lap je prošljakao sto na sat, više nije zapinjao, rječju, radio je ko sat. E ali, malo pomalo su se počeli pojavljivati i nedostaci ubuntua - recimo ja se bavim dizajnom - ne mogu staviti ni novi photoshop (ugradila sam wine ali on podržava samo shop 2.0?), ni macromedijin paket, tako da sam 'bože-mi-prosti' ko bez jedne ruke
... pa smo htjeli podijeliti komp na dvi particije, na jednoj ostavit ubuntu, a na drugu cipnut windowse - kad ono međutim

, tu su nastali problemi. Sad, to je bilo već davno, ali sjećam se da komp uopće nije prepoznavao hard drive, ni dvd, tako da nismo mogli dalje. Dečko mi je rekao da najvjerojatnije trebam instalirati drajvere ponovo više-manje sve, za Lenovo, pa onda mogu instal win.
U međuvremenu smo se razišli i više mi nema tko pomoći s problemom

Ajte mi pliz recite što da radim. Nije mi jasno kakću instalirat drajvere uopće ako nemam windowse? Oprostite na glupim pitanjima, plavuša sam, makar ne prirodna

A Ubuntu je super što se tiče surfanja, ali! Kako već rekoh, ni Photoshopa, ni Flasha, a (bogami) nije nešto ni što se multimedije tiče (BS player=zakon), a i webcam mi ne radi više (u terminalu se ne pojavljuje 'video0 već veli 'no video', nalazi samo audio), iako je solidna kamera - nije kompatibilna s Ubuntu

, pa mi printer također ne radi (iako ni on nije loš), mikrofon se uvijek pali sam od sebe, volume control inače je malo u buntu

, skype nema sms opciju... i tako, da skratim, fale mi windowsi za dosta stvari a ne znam kako ih vratiti, strah me da nešto ne zeznem :-S
Nadam se da možete, kako mi je rečeno kod registracije, vidjeti moju konfiguraciju (Lenovo je R60e 0657-4UG, akvam još i taj serijski išta znači), pa da će vam to malo olakšati moje zbrda-zdola pitanje ...
Unaprijed hvala, držim palčeve da mi netko bude znao pomoći ...