Citiraj:
Autor mandak
Probao sam s -x -f -v, ali ne ide. Nigdje nisam našao da mi javlja neku grešku. Osim karnela instalirao sam video driver NVIDIA NVinject 0.2.1 256 MB VRAM, kasnije sam probao i NVdarwin 256 MB. Pošto je chipset VIA na Asusovoj ploči odabrao sam VIA/SiS/Marvell/SB. Bootloader bio je defaultni a kasnije sam probao alternativni bootloader Chameleon with SMBIOS/DSDT. Problem i jeste u tome što je zbog velikog izbora teško odrediti što da odaberem.
|
-v je naredba za verbose mode, podizanje sustava krene u tekstualnom obliku i sustav ti ispiše grešku na kojoj je zapeo, odnosno stane tamo
što se tiče velikog izbora drivera i opcija, svim početnicima i neiskusijim userima savjeztovao bih da instalaciju probavaju sa starijih distri a ne sa onie distre koje dolaze u 10.5.6. verziji. tu je Apple napravio dosta radikalnih promjena (pogotovo što se grafike tiče) i malo je teže postići da sustav funkcionira. savjetujem starije kaliway 10.5.2. i leo4all 10.5.4. te dvije imaju dobru ''prođu''
Citiraj:
Autor mandak
Uspio sam podignuti sustav. Kernel je 9.5.0 Voodoo Kernel, video drajver je Natit, ali kad otvorim datoteku i počnem je vući na desktopu ona se umnožavai lomi. Sad bi mi trebao drajver za moju grafičku jer oni koji su ponuđeni prilikom instalacije ne odgovaraju. Jedino sam s pomoću Natit uspio podignuti sustav. Barem ja tako mislim. Čipset drajver je VIA/SiS/Marvell/SB. USB drajver je Patched USB Drivers.
|
za kext za grafičku pretraži insanelymac, imaš brdo nvidia kextova i uputa kako ih instalirati. također si za instalaciju kexta stavi osx86 tool i s njim radi instalacije.