Citiraj:
Autor tor
Dao si mi nadu  ali to ovako na papiru zvuči dobro, no koliko vidim u praksi, unatoč ok pravilima i tehničkim detaljima - nemaju ništa manje problema nego mi. Postoji crna i bijela lista, topici gdje se ljudi žale na "neutralne" komentare, aukcije na kojima je netko kupio strip za 1kn jer nije bilo više ponuđača, a prodavač nravnao nije sretan s tom kunom itd. uglanom, ništa sretnije nego kod nas a imaju manji "pormet" nego mi.
I to punooooo manji:
2441 of 5099 Members have made 423843 posts in 15 forums.
A mi:
Teme: 113,816, Postovi: 1,166,749, Članovi: 21,092, Aktivni članovi: 5,214
|
Pa čuj, promet je manji ako gledaš forum, ali nekako si mislim da je promet u kunama na toj burzi veći (pročitaj malo topic 'rekordi aukcija' pa ćeš vidjet kolika se lova vrti oko stripova). Ja već godinu dana kupujem tamo i nikad nikakvih problema, dapaće, ljudi su super disciplinirani i pošteni. Crnih ovaca uvijek ima, nitko nije rekao da će se njih rješiti na ovaj ili onaj način, nijedan sistem nije savršen.
Samo sam htjeo skrenuti pozornost na jako dobro koncipiranu tržnicu. Nema potreba za procjenama, vrjeđanjima nekoga zato što traži previše, a svaki prodavatelj će uvijek dobiti najviše što može za ono što prodaje. Ako si u strahu, kupuj samo od onih koji imaju dovoljan broj pozitivnih komentara, garantirano da te neće prevariti. A nepisano pravilo je da onaj bez pozitivnih komentara (ili s jako malo) mora prvi ili slati novac ili robu. To odmah obeshrabruje one 'loše' trgovce.
Postoji i opcija da ako tražiš nešto, svoju pretragu spremiš u bazu i čim nešto s tom ključnom riječi i kategorijom dođe na aukcije, ti dobivaš mail. Odličan sistem. Puno više od običnog oglasnika kakav je na PC Expertu. Jasno da tako nešto traži trud, ali vjerujem da se uz onih par posto od transakcija i pokrije barem.