View Single Post
Staro 10.07.2004., 01:08   #54
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004

Bilo je fušera i bit ce ih...

tokom zadnjih par godina se vise nego ikad iskristaliziralo kuruze i kvalitete. Bio sam vise od dvije godine vani i kad sam isao slagati
PC-a nedavno, prosetao sam se uz privatne dilere i po trgovinama.

Najvise me dojmio (za kojeg uopce nisam znao) Links, nema tu nista revolucionarno u pristupu. Ali su kako bih rekao...poslovno elokventni, dobar nastup, kvalitetna dinamika komunikacije, azuriranje sve to funkcionira dobro. Fino profilirani proizvodi. Gotovo naj kompletniji racun i garancija (u smislu serioznosti)

Druga extra firma Nobilis (Lost) - 15 minuta kasnije dodjem sa frendom,vlasnik otkljucava ducan i zove nas unutra : "Kad ste vec dosli,da se ne vracate"

Drugi put se potvrdjuje jos vise ljubaznost, dodjem po neke SCSI
kablove, zove neki lik na telefon i pita do kad rade jer se vozi do njih i boji se da ne zakasni. Vlasnik mu kaze : "Samo vi polako vozite, Ja vas cekam, nema problema"

To je fini mentalitet odnosa, to reflektira dobru i najbolju reklamu.

Privatni diler me odmah opomenuo kad sa dosao po HD-e, zasto sam isao kupovati opremu u Info-Gami tamo sve dilaju polovno.

Ispostavilo se (do sada) CPU,MBO,Printer,Scaner sve radi bez greske, sve je bilo tvornicki zapakirano i sve A1.

Vrlo intelektualni likovi u servisu,susretljivi.
Prodavacica je super usluzna i narucuje mi preko njemackog dilera
jednu stavku koju ipak nisu mogli dobiti, ali su dali truda.

Primjetio sam da znaju imati povremeno velike oscilacije u boljoj cijeni od konkurencije cak i od privatnih dilera (ne u svemu,naravno)

Privatni diler opet prica : "Imao si srecu, sve je to muljaza"

Isti tvrdi za dvije (necu imenovati) naj mocnije firme da sluze samo kao paravan za (navodno) pranje novca.

Doduse to sam cuo i za jednu knjizaru, pa sad...

Firma najvece percepcije info-firme kod nas : HG Spot.

Sto ne stima?

Velicina i svi ti gabariti nisu u sluzbi brzog obavljanja kupovine i jos brzeg podizanja kupljene robe.

Prodavace su birali sa ugladjenijim nastupom ali tu je kraj.

Pult za podizanje robe, širine 2,3 ili 4 metra? Jedan jedini tip posluzuje ljude koji nervozno cekaju. Gotovo redovito se cuju ljudi
dok stoje - komentiraju nepotrebno cekanje.

Ponovo, dodatna samodopadna opulencija HG-Spota kroz sminkersko javljanje na monitoru u kojoj je fazi dolazak robe.

Ali u nikakvoj sluzbi ubrzavanja stvari!

Bilo bi pametnije da na kasi odmah prosljede koja je roba kupljena i odmah pripreme istu za kupca a ne ovo Airport kreveljenje preko
sexy televizora (nije ni monitor)

Najveci test na kojem su pali za mene.

Dolazim po ATI AIW 9600 ili 9800, ako ima samo 9800 nerado cu uzeti tu ali ciljam na 9600 jer me zanima samo Tuner.

Prodavac ljubazno zove M-San pita za moja pitanja oko mogucih problema sa Asus plocom. Cak zove prodavaca koji je ima doma da mi da par savjeta, dobro. Govori mi da imaju zadnju i jedinu AIW 9600Pro, dobro, kupujem! E sad nastupa blamaza.

Sve na TV-u (relativno) brzo se pokazuje kako donose robu...ali nikad da stigne ATI. Cekam, cekam...10 minuta nista !

Evo sad ce doci ATI, znate to nam je jedina, govore mi.

Dolazi ATI, pogledam kutiju i sve mi je jasno.

Postaje mi jasno to ZADNJA.

Kutija otpakirana i nabrzinu zatvorena, naivno najlon povucen preko otvora. Decki su si malo testirali karticu i kako malo ljudi kod nas kupuje te modele, misleci ima vremena !!!

Šutio sam, ajde nisam inace baksuz radit ce valjda dobro i radi, ali
toliko o politici neotvaranja kutija.

13 sati, konstatiraju da nemaju vrecica !

Nude mi kutiju za stvari koje sam kupio !!!

Potreban je jedan telefonski poziv (da se hoce) da se donesu nove, ali nema veze, evo ti kutija

Subota dolazim sa frendom koji reklamira neku gresku na foticu.

Red kao za kruh. Tri radna mjesta na prijemnom pultu servisa.

Tri monitora, 3 tastature i tri miša, ali samo jedan tip radi. Pitam se kako li to izgleda radnim danom ?

Samo image, ali bez funkcije, cemu te masine i stolice kad jedan jedini tip radi i stvara red i nervozu?

Toliko od mene.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 10.07.2004. u 01:54.
Visage je offline   Reply With Quote