View Single Post
Staro 30.01.2009., 18:11   #1084
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
pitanje:

radi se o napajanju seasonic s12II ss-430gb koje je počelo zujati, ne samo u igrama nego i prilikom surfanja po nekim stranicama. sve radi ok, osim što jače-češće zuji u 3d. komp iz siga je stabilan i to.
point je da zuji sve glasnije i sve više. kako ne želim da rikne do kraja i eventualno povuče druge komponente (ne bi ipak trebalo, napajanje ima sve zaštite), odnio sam reklamirati isto u links gdje su mi ( priznajem očekivano ) odbili reklamaciju jer (quote links) "zujanje spada u subjektivan dojam i ne ulazi u okvire opravdane reklamacije".

mene muči par stvari: znamo da se ovakva napajanja kupuju zbog kvalitete i tihog rada. na boxu i piše "the new standard for silent power efficency". kako onda zujanje nije opravdana reklamacija?

drugo; da li inače seasonici odapnu nakon što počnu zujati? ima li tko iskustva oko toga?
da li je ikome priznata reklamacija zbog zujanja?

planiram maksimalno opteretiti napajanje (360W 12V rail + 70-tak W na 5 i 3,3V) 24 sata kroz 7-15 dana pa da vidim da li će to izdržati. možda ga tako ostavim do isteka garancije (još nekih 12 mjeseci), odnosno dok ne odapne pa da imam opravdanu reklamaciju.

već znam gdje ću to ostaviti da ne platim račun za struju.

imate kakve savjete, iskustva ili ideje?
mymoon je offline   Reply With Quote