Logičan činjenični slijed stvari je da se vozačka dozvola dobiva prerano, da su automobili sve dostupniji i sve jeftiniji,kako novi tako i rabljeni,neću potpisati peticiju iz dva razloga,prvi je glup,drugi manje glup.
Prvi,ne volim HDZ,ja sam partizan. I drugi manje glup,je da se iskustvo u vožnji ne stječe vožnjom po selendrama od 12te do 18te godine, nego upravo u urbanim sredinama,autoputevima,magistralama i svim kriznim situacijama kroz koje čovjek,mladi čovjek od 17g jednostavno do 23,24 mora proći da bi se afirmirao.
Promet mnogo olako shvaćamo i mislim da su zato posljedice takve kakve jesu a to je konstantan broj stradalih i ozlijeđenih uz znatnu materijalnu štetu koja je u svemu najmanji problem.
Ne interesiraju me glupe peticije ovog tipa,jer su ravne dozvoli za ubijanje, automobil sa 150ks u rukama 18,19 godišnjaka sa godinom dana iskustva je ništa drugo nego oružje,i dozvola za ubojstvo. A ja nisam sudac ni Bog,da to potpišem i tako neposredno dozvolim.
Puno stvari se kod nas preskače,svi bi bili odrasli,svi bi se hebali da im ne uđe,kako je netko napisao,e pa neće ići. Puna vozačka afirmacija i stil vožnje se mora steći u tom periodu od 17,18 do 24. To znam po sebi,to znam po svima koje poznajem,a ima ih stotine,kao što vi znate stotine ljudi.
Nisu svi Marini Čolaki niti je ovo Gran Turismo sa FF Volanom,ljudi ginu i situacije su prerealne i preozbiljne da bi se igrali lovice ili skrivača peticijama.
Mladi vozač jednostavno ne može biti iskusan,oprosti. Iskustvo se stječe godinama ne bilo kakve vožnje,dao mi tata kadetta po gospiću,nego vožnje po gradu,po autoputu,po moru - magistrali,inozemstvu,jednostavno nabijanjem kilometara u svakakvim situacijama,a ne divljanjem sa 12-18g.
Lijep pozdrav.
@ timmy, potpuno uviđam tvoj paradoks,ali ti si samo jedna žrtva u nizu,ništa nisi propustio ako do 24g ili koliko već ne možeš kupiti kockicu BMW-a sa 200ks, stigneš se ubiti još sto puta nakon 24te..a ovako nekoga možda i spasiš..ne ti,kao ti..nego općenito..
A ovaj šta će sa 24 položiti isto može ubiti nekoga,kao ti..ali se pretpostavlja,naglašavam pretpostavlja da je čovjek zreliji sa godinama, a ne gluplji i sklon dokazivanju i proseravanju,opet kako bilo..i on će morati steći vozačku afirmaciju kilometrima,ne godinama.